Ocupació de qualitat per a 4.500 persones en situació vulnerable

Els projectes integrals amb contractació municipal reactiven la trajectòria laboral de més de 4.500 persones que han tingut dificultats per trobar feina durant els darrers quatre anys. A través de la formació i l’orientació, el programa ofereix experiències laborals de sis mesos a un any de durada que permeten accedir a nous llocs de treball.

10/08/2019 10:14 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu dels projectes és millorar la qualitat de vida de les persones participants, fonamentalment residents en els districtes amb més desequilibris socioeconòmics (rendes més baixes i taxa d’atur més alta), persones de més de 40 i de 55 anys i persones receptores de la renda mínima d’inserció o la renda garantida ciutadana.

Entre el 2017 i el 2018, el 48% de les persones participants van trobar feina després de seguir el programa d’inserció, que proporciona nous coneixements per obrir vies laborals i orientació especialitzada per accedir a un treball de qualitat, estable i amb condicions salarials dignes.

Nova convocatòria

La nova convocatòria dels projectes integrals de contractació s’anunciarà durant l’últim trimestre de l’any. A més de consolidar aquest nou model d’ocupació per a col·lectius vulnerables, el programa incorporarà mesures per garantir la conciliació i ampliar l’accés al mercat laboral de persones amb diversitat funcional.

Els principals àmbits de treball de la nova convocatòria seran:

  • Arranjament i manteniment d’equipaments i espais públics
  • Medi ambient i sostenibilitat urbana: neteja i adequació d’espais públics
  • Serveis a la comunitat: dinamització i cohesió social
  • Promoció de l’activitat econòmica, turisme i comerç
  • Tecnologies de la informació i la comunicació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades