Operatiu i serveis especials per a la revetlla de Sant Joan

La nit més màgica de l’any també és una de les més intenses pel que fa a actuacions de seguretat, prevenció d’incendis, neteja i mobilitat. A Barcelona hi haurà setze fogueres, més d’un centenar de casetes de petards i milers de persones fent revetlles. Per garantir una nit de festa segura, l’Ajuntament ha coordinat diferents accions del cos de Bombers de la ciutat i de la Guàrdia Urbana. També desplegarà un dispositiu especial de neteja, i el metro i el tramvia circularan durant tota la nit.

21/06/2019 17:21 h

Ajuntament de Barcelona

Ja és aquí la revetlla de Sant Joan. Per gaudir de les diferents festes als barris i de les fogueres, l’Ajuntament de Barcelona ha activat un dispositiu especial de neteja, mobilitat i seguretat.

Neteja a les platges de Barcelona

Les platges reben la major part de la concurrència de la festa. L’any passat van aplegar més de seixanta mil persones.

Per minimitzar els efectes de la revetlla, els serveis de neteja desplegaran un dispositiu especial a les platges, que començarà a les 6.30 hores del dia 24 de juny, amb un total de 310 operaris i 60 vehicles de servei. La nit de Sant Joan s’instal·laran a les platges 2.500 papereres de cartró, 2.000 papereres grogues per als envasos, 500 papereres per a la resta i 84 contenidors addicionals. Aquest operatiu permetrà tenir les platges a punt per als banyistes i els visitants al voltant de les 10.00 hores del dia de Sant Joan.

Com a novetat, aquest any es recollirà separadament la fracció d’envasos en papereres amb bossa groga a totes les platges de Barcelona, ja que s’ha comprovat que és la fracció que més es genera en aquesta festa. L’any passat, per primer cop, es van recollir les fraccions per separat a les platges del Bogatell i de la Nova Icària, i el 65% dels residus van ser envasos.

Finalment, per tal de recuperar la normalitat d’usos de l’espai públic de tota la ciutat al més aviat possible, el dispositiu especial de neteja desplegarà 50 equips amb 135 operaris extraordinaris, que s’afegiran als efectius del servei ordinari.

Per conscienciar la ciutadania de l’estat de les platges, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya de sensibilització a les platges per a la revetlla de Sant Joan.

Reforç de la Guàrdia Urbana i del cos de Bombers de Barcelona

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament ha activat un dispositiu especial per fer front als possibles incidents que puguin sorgir a causa del foc i els petards, i també per donar resposta a les necessitats de la ciutadania al llarg de la nit del 23 al 24 de juny.

Els dies abans de la revetlla, els Bombers de la ciutat han inspeccionat els locals de venda de petards i les 111 casetes de pirotècnia per assegurar que compleixen les mesures de seguretat. També han revisat els emplaçaments de les 16 fogueres perquè no hi hagi cap risc i han validat les condicions per encendre les 9 fogueres noves que cremaran aquest any. A més, han dut a terme una campanya per conscienciar la ciutadania amb consells de prevenció sobre l’ús de la pirotècnia.

Durant la nit de la revetlla es reforçaran els serveis del Centre de Gestió d’Emergències (CGE) i dels operadors del 080 per facilitar l’atenció a les persones que truquin per comunicar alguna incidència. Finalment, els Bombers intensificaran la presència a la zona forestal per evitar-hi focs.

La Guàrdia Urbana reforçarà la presència d’agents als espais on tinguin lloc revetlles, a les zones de gran afluència de persones, a les platges i al centre de la ciutat i vigilarà els punts autoritzats de venda d’articles pirotècnics.

Transport públic durant tota la nit de Sant Joan

Durant la revetlla de Sant Joan la xarxa de transport públic assegurarà la mobilitat nocturna de la ciutat reforçant i ampliant els serveis:

  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les cinc de la matinada de dissabte, 22 de juny, fins a les dotze de la nit del dia 24 (67 hores de funcionament ininterromput), amb una freqüència de pas de 5 minuts a la línia 4 (platges), entre les 2.00 i les 6.00 hores, i de 7-9 minuts a la resta de línies. Per a més informació, podeu consultar l’estat del servei al web de TMB.
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donarà servei fins a les dues de la matinada de dilluns, en horari de nit de dissabte. El servei de diumenge començarà a les cinc del matí. Podeu consultar-ne els horaris i trajectes a FGC.cat.
  • Rodalies de Catalunya – Renfe donarà servei fins a la una de la nit del dia 24. El servei de dilluns començarà a les 5.00 hores. Podeu consultar-ne els horaris a gencat.cat.
  • El Tram donarà servei ininterromput durant la nit: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les cinc de la matinada de diumenge, 23 de juny, fins a les dotze de la nit del dia 24 (43 hores de funcionament ininterromput). La freqüència de pas serà d’entre 15 i 30 minuts segons el tram.

Notícies relacionades