Parlen els nens i nenes de Barcelona

Els nens i les nenes tenen dret a ser escoltats. Avui els alumnes de 6è de l’Escola Cervantes han presentat l’‘Agenda dels infants’ a l’alcaldessa, Ada Colau, amb l’objectiu de traslladar-li les demandes i propostes dels nens i nenes de 10 a 12 anys de la ciutat.

08/06/2018 15:53 h

Ajuntament de Barcelona

Durant el 2017 es va fer la primera enquesta sobre benestar subjectiu de la infància a Barcelona a 4.000 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys de la ciutat; dels resultats d’aquesta enquesta, que són una mostra representativa dels 25.000 infants d’aquesta franja d’edat que viuen a la ciutat, n’han sortit les propostes de l’Agenda dels infants.

L’agenda és fruit d’un treball iniciat a finals del 2016 en el marc del programa “Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”, amb l’objectiu de ser una eina de la ciutat per conèixer i millorar el benestar dels infants.

Les seves onze principals demandes han estat les següents:

 1. Més temps amb la família
 2. Menys temps d’estudi i més temps lliure per jugar
 3. Més suport si tenen problemes
 4. Que se’ls prenguin seriosament
 5. Més llibertat i més confiança
 6. Valorar més les coses
 7. Participar en les decisions de l’escola per canviar les maneres d’aprendre
 8. Lluitar contra l’assetjament escolar i prevenir-lo
 9. Hàbits saludables i satisfacció amb el propi cos
 10. Més vida amb la gent del barri i més espais de trobada
 11. Una ciutat més verda

El treball ha conclòs amb aquestes demandes i amb 115 propostes d’actuació adreçades a l’Ajuntament, les escoles, les famílies i els mateixos infants.

Donar respostes

A partir d’ara, l’Ajuntament impulsa una nova fase del programa amb la creació d’un grup altaveu. Aquest grup, amb uns trenta nois i noies d’11 anys que ja van participar en la primera fase del projecte “Parlen els nens i nenes”, serà l’encarregat d’aportar les veus dels infants en diversos espais de participació de la ciutat.

D’altra banda, abans d’acabar l’any l’Ajuntament s’ha compromès a atendre les seves demandes i propostes, així com a donar resposta als nens i nenes sobre què està fent l’Ajuntament sobre tot això i què més podria fer-hi o fer més bé per seguir millorant el seu benestar.

Notícies relacionades