Pas endavant per aconseguir una flota de busos cent per cent sostenible el 2024

Continua la incorporació de busos ecològics per aconseguir una flota cent per cent sostenible l’any 2024. Aquests dies s’hi incorporen 69 vehicles, 23 busos elèctrics i 46 busos híbrids elèctrics i de gas natural comprimit, i a la tardor arribaran els 8 primers busos de pila d’hidrogen. La marca EcoBus identificarà els autobusos de més qualitat ambiental.

09/06/2021 17:35 h

Ajuntament de Barcelona

El pla del 2020 acordat amb l’Autoritat del Transport Metropolità per renovar els autobusos de la ciutat i l’àrea metropolitana, que incloïa l’adquisició de 410 vehicles ecològics, culminarà la implantació amb la posada en servei dels nous vehicles ecològics.

L’H16: primera línia urbana d’alta demanda de l’Estat amb el cent per cent dels autobusos elèctrics

S’hi incorporaran els nous busos elèctrics i s’instal·laran carregadors d’energia als extrems del recorregut, que travessa la ciutat i dona servei a 22.000 persones cada dia.

L’H2 i la V15 seran les següents línies electrificades.

Primers 46 busos híbrids amb motors elèctrics i de gas natural comprimit

Aquesta tecnologia pionera no emet partícules i emet un 90% menys de diòxid de nitrogen en comparació amb els motors dièsel.

Actualment, de les 1.140 unitats de la flota, 350 (31%) són de propulsió híbrida, la gran majoria dièsel elèctrica, mentre que 408 (36%) utilitzen el gas natural comprimit com a combustible.

Del pla del 2020 només falten els 8 primers busos de pila d’hidrogen i zero emissions, que arribaran a la tardor, quan començarà l’ús de gasos verds al transport públic de la ciutat.

L’impuls d’un transport públic sostenible no s’atura!

Una nova licitació permetrà adquirir 210 busos ecològics, 78 dels quals cent per cent elèctrics, i així el 30% de la flota ja serà sostenible.

L’objectiu final és que l’any 2024 només circulin per la ciutat vehicles elèctrics, híbrids i de gas natural comprimit.

Una flota més segura i accessible

Els nous vehicles incorporen un disseny i una tecnologia per facilitar-hi l’accés de tothom i garantir al màxim la seguretat, que ja funcionen en una part de la flota.

En concret, disposen de dos espais per a cadires de rodes i rampes a les segones portes, polsadors retolats en braille i informació sonora.

A més, un sistema intel·ligent de prevenció d’accidents avisa els conductors davant de possibles col·lisions.

Etiquetes associades a la notícia