Jornada “Passa el relleu!”: projectes culturals amb mirada LGTBIQ

El Centre LGTBI de Barcelona i l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya organitzen una jornada tècnica per intercanviar experiències, trobar sinergies i estendre ponts entre els museus, les entitats i els col·lectius, adreçada a professionals del sector cultural; persones encarregades de la programació a museus, centres cívics i altres equipaments; persones dinamitzadores d’activitats; personal tècnic en igualtat i drets LGTBI i activistes que desenvolupin projectes artístics i culturals. Cal fer-hi inscripció prèvia.

12/06/2023 12:34 h

Maria Sanz

El Centre LGTBI de Barcelona i l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya organitzen la jornada tècnica, el 22 de juny, de 9 a 14.15 hores, per als museus, les entitats i els col·lectius que desenvolupen projectes culturals amb mirada LGTBIQ, tot amb un format de presentacions àgil i innovador

La jornada s’obrirà amb la presentació Ara que mireu cap aquí: estratègies i debats sobre la queerificació del museu, a càrrec de l’artista i investigadora Blanca Arias. 

Després començarà un seguit de diferents presentacions de 10 minuts, tant des dels museus, com de les entitats i els equipaments de diferents districtes de la ciutat de Barcelona.  

Com si es tractés d’una cursa de relleus, cada participant anirà recorrent diferents posicions per rebre i aportar informació sobre una dotzena de projectes, intercanviar punts de vista i proposar aliances en un format compacte i lúdic. 

Museus participants: Museu Picasso de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Olímpic, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i Museu Marítim de Barcelona. 

Districtes participants:  Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Ciutat Vella, Sarrià – Sant Gervasi 

Aquesta jornada està especialment adreçada a professionals del sector cultural; persones encarregades de la programació a museus, centres cívics i altres equipaments; persones dinamitzadores d’activitats; personal tècnic en igualtat i drets LGTBI i activistes que desenvolupin projectes artístics i culturals.

Per participar-hi, cal enviar un correu abans del 18 de juny a inscripcions@centrelgtbibcn.org indicant-hi el pronom que s’usa, el nom, el cognom i l’entitat, i el museu o col·lectiu al qual es pertany.

Aquesta activitat forma part de la programació Orgull de Museus, que vol contribuir a conrear una llavor queer que permeti destacar realitats que, fins ara, estaven infrarepresentades o excloses dels relats dominants. A través d’exposicions, visites guiades i tallers, proposen una mirada que té en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com la natura, els esports o la creació artística, entre altres. Podeu consultar més informació i més activitats al web: barcelona.cat/orgulldemuseus

Etiquetes associades a la notícia