Pavimentació a les rondes de Barcelona aquest estiu

En les actuacions del cap de setmana de juliol s'actuarà a la zona de la ronda de Dalt a tocar de l'avinguda Diagonal i la C-32, sentit Besòs, a la zona de la ronda Litoral, rotonda de Sant Ramon de Penyafort, i a la zona de la ronda da Dalt en el seu enllaç amb la C-58 en el sector Sant Andreu Industrial/La Maquinista. Mentre, en el cap de setmana d'agost, es treballarà a la ronda de Dalt a la zona de Sarrià-Sant Gervasi, amb afectacions a l'accés des dels túnels de Vallvidrera.

17/07/2019 12:42 h

Ecologia Urbana

Les actuacions de pavimentació anuals que tenen lloc a les rondes de Barcelona tindran lloc durant dos caps de setmana aquest estiu, en una època amb menys trànsit viari i menor afectació a la mobilitat de Barcelona.

Es tracta del proper cap de setmana de juliol, 20 i 21, malgrat ja hi haurà afectacions aquest mateix divendres 19 de juliol, i el cap de setmana del 17 i 18 d’agost. Les actuacions i afectacions tindran lloc en diferents punts d’aquesta infraestructura viària de la metròpolis de Barcelona.

Actuacions del 19 al 21 de juliol

Aquesta primera tongada dels treballs constarà de tres fases.

En la primera fase, entre les 21.00 hores del divendres 19 de juliol i les 8.00 hores del dissabte 20 de juliol, es faran obres al ferm en el carril ràpid de la C-32, sentit Besòs, en el tram comprès entre la sortida 13 i la incorporació 13.

També es farà, i en el mateix horari, la renovació del ferm a la calçada lateral de la C-32 a l’alçada de l’avinguda Diagonal, sentit Besòs, entre la sortida 11 (Diagonal) i la incorporació de la B-23 a la B-20 (ronda de Dalt).

En el tronc de la ronda sempre es disposarà d’un carril obert al trànsit i en el lateral de la C-32 es desviarà tota la circulació per la sortida 11 (Diagonal). També romandrà tancada la incorporació 12 (Esplugues), sentit Besòs, i el trànsit es desviarà pel carrer Laureà Miró, avinguda dels Països Catalans i la plaça de Josep Català i Soler per agafar el tram d’incorporació a la B-20/Diagonal.

En la segona fase, entre la 1.00 de la matinada del dissabte 20 de juliol i les 12.00 hores del mateix dissabte, es realitzarà la renovació del paviment de la rotonda de Sant Ramon de Penyafort (Sant Adrià de Besòs). L’accés 25 a la ronda Litoral sentit Besòs quedarà tancat mentre durin les obres.

Es tallaran provisionalment els següents carrers: Sant Ramon de Penyafort a l’alçada del carrer d’Eduard Maristany; l’accés a la rotonda de Sant Ramon de Penyafort des de la sortida 24 de la ronda Litoral, sentit Llobregat; l’avinguda de Francesc Botey a l’alçada del carrer de la Pau, i el carrer de la Pau, sentit muntanya, a l’alçada de l’avinguda del Camp de la Bota.

En tot moment els desviaments quedaran degudament senyalitzats.

Les línies d’autobusos afectades seran:

  • Línia H16. Finalitzarà la seva ruta a la plaça de Llevant. Per aquest motiu, quedaran anul·lades les dues últimes parades UPC-Campus Diagonal Besòs (parada 3479) i Sant Ramon de Penyafort-ronda Litoral (parada 3594)
  • Línia V33. Se’n modificarà la ruta a l’alçada del carrer Sant Ramon de Penyafort amb l’avinguda d’Eduard Maristany. S’anul·laran les parades Sant Ramon de Penyafort-ronda Litoral (parada 3594) i Sant Ramon de Penyafort-Avinguda Eduard Maristany (parada 3595).

En la tercera fase, entre les 23.00 hores del dissabte 20 de juliol i les 10.00 hores del diumenge 21 de juliol, es realitzaran tasques de millora del ferm en els ramals procedents de la C-58 amb destinacions a la ronda de Dalt (B-20) i al sector de Sant Andreu Industrial/Maquinista, tots dos en l’àmbit del Nus de la Trinitat.

Tot el trànsit de la C-58 i la C-33 que vulgui accedir a la ronda de Dalt o al sector Sant Andreu Industrial/Maquinista es desviarà per la ronda Litoral, sentit Llobregat, fins a la sortida 30 (Bon Pastor) on farà el canvi de sentit (plaça Monterrey) per accedir a la ronda de Dalt per la incorporació 30 o bé per dirigir-se a la Maquinista pel carrer de Potosí.

Els desviaments recomanats quedaran degudament senyalitzats.

Actuacions el 17 i 18 d’agost

Entre les 15.00 hores del dissabte 17 d’agost i les 15.00 hores del diumenge 18 d’agost es farà la pavimentació de la B-20 (ronda de Dalt).

En sentit Besòs, en el tram comprès entre la sortida 9 (Sarrià) i la incorporació 8 (Via Augusta), el trànsit es desviarà per la calçada lateral entre les rotondes de Can Caralleu i Bellesguard i s’incorporarà a la ronda en la incorporació 7.

Mentre durin els obres, l’accés des de túnels de Vallvidrera a la ronda, sentit Besòs, estarà tancat i el trànsit es desviarà per la plaça de Borràs. La incorporació 8 des de la Via Augusta estarà totalment operativa.

En sentit Llobregat, en el tram comprès entre la sortida 7 (Sant Gervasi) i la incorporació 9 (Sarrià), el trànsit es desviarà per la calçada lateral entre les rotondes de Bellesguard i Can Caralleu per accedir a la ronda en la incorporació 9 (Sarrià). Mentre durin els treballs, l’accés des de Túnels de Vallvidrera a la Ronda, sentit Llobregat, estarà tancat i el trànsit es desviarà per la plaça de Borràs.

En tot moment els desviaments quedaran degudament senyalitzats.

Etiquetes associades a la notícia