Per Nadal, millor adopta

Cada any s’abandonen al voltant de dos mil gats i gossos a la ciutat. Cal fomentar una tinença responsable dels animals de companyia per erradicar el nombre d’abandonaments. Un Nadal més, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i les entitats de protecció animal seran presents a la plaça de Catalunya els dies 21 i 22 de desembre per promoure l’adopció responsable i visibilitzar la tasca que fan les entitats per a la cura i el benestar dels animals.

06/12/2019 11:59 h

Ajuntament de Barcelona

La Lola, la Frida i el Tyson són alguns dels prop de tres-cents animals de companyia que viuen al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona. Tots tres van ser abandonats i fa molt temps que esperen una nova llar. Cap gos no és perillós quan neix, però a tots tres la llei els considera gossos potencialment perillosos perquè, a causa dels trets físics que tenen, podrien causar lesions molt greus. Els gossos amb aquesta etiqueta són poc visibles i els més habituals al CAACB. Formen part, juntament amb altres gossos adults, mestissos i de mida mitjana o gran, del 14% d’animals que arriben al centre i s’hi queden durant molt temps.

Aquest Nadal, per fomentar la tinença responsable i promoure l’adopció de la Lola, la Frida, el Tyson i els altres animals que esperen una nova oportunitat, el 21 i 22 de desembre el CAACB i entitats de protecció animal seran a la plaça de Catalunya.

Els animals no són joguines, són éssers vius que necessiten rebre les atencions i l’afecte necessaris durant tota la vida. A la ciutat el màxim responsable municipal del benestar animal és el CAACB, que gestiona un servei d’animals perduts per ajudar que es retrobin amb les famílies que els cerquen i també inicia el procediment dels expedients en el cas dels animals abandonats.

Les adopcions de gats i gossos, en dades

Enguany, l’entrada de gats i gossos al CAACB ha disminuït progressivament, tot i que la xifra actual encara és alta, arriba als 1.618 animals. Pel que fa a les adopcions, des de principis d’any 858 animals han trobat una llar, 425 gossos i 433 gats. Tot i que el nombre d’adopcions ha disminuït respecte al 2018 gairebé un 14%, continua representant una xifra molt important respecte al nombre d’entrades.

D’altra banda, es calcula que un 14% dels gossos que s’abandonen viuen de manera permanent al centre d’acollida perquè característiques com l’edat, la mida gran o el mestissatge fan que quedin al marge de les adopcions.

A més, 544 gossos i gats perduts han pogut tornar amb les seves famílies gràcies al fet que estaven identificats correctament.

El CAACB posa a disposició de la ciutadania un lloc web amb els animals que es troben actualment en espera d’una llar per impulsar-ne l’adopció responsable. A més de la informació sobre el procés i els tràmits necessaris, el portal disposa d’un servei de cita prèvia per visitar el centre.

Premi per a la campanya “gosSOS”

La campanya comunicativa #gosSOS, de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, va rebre a finals de novembre el premi a la innovació de la XI edició dels premis Gabinets de Comunicació Pilar Casanova, que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

L’objectiu de la campanya era fomentar l’adopció dels gossos del CAACBPer fer-ho, es van col·locar al carrer vint estàtues de gossos per recordar a la ciutadania la importància de l’adopció i la denuncia de l’abandonament d’animals a la ciutat.

 

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades