Platges accessibles a tothom

Entre els mesos de juny i d’agost més de 3.500 persones amb mobilitat reduïda han sol·licitat el servei municipal d’acompanyament per banyar-se en quatre platges de la ciutat. El servei d’activitats aquàtiques per a persones amb diversitat funcional s’ha consolidat, i s’ha duplicat el nombre de persones que han utilitzat el servei.

14/09/2018 13:16 h

Ajuntament de Barcelona

Un estiu més, les platges de la Barceloneta, Nova Icària, Fòrum i Llevant han ofert un servei de suport al bany per a persones amb mobilitat reduïda a fi de garantir a tothom l’accés a les platges. Entre els mesos de juny i d’agost, tant el nombre d’usuaris, 3.548 persones, com el nombre de serveis realitzats, 10.782, han augmentat en relació als anys anteriors. Les quatre platges disposen de lavabos i dutxes adaptades, amb cadires i passeres de fusta fins a la zona humida.

El bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda va començar el mes de juny, i fins al 16 de setembre estarà disponible cada dia al matí, de 10.00 a 14.00 hores, a les platges del Fòrum i de Llevant, i a la tarda, de 16.00 a 19.00 hores, a les platges de la Barceloneta i Nova Icària. La segona quinzena de setembre es podrà sol·licitar el servei durant els caps de setmana i festius. Aquest servei permet a les persones amb discapacitat accedir a la platja amb cadires amfibi, grues i el suport de personal tècnic.

Teràpia aquàtica per a persones amb diversitat funcional

Enguany el servei d’activitat aquàtica per a persones amb diversitat funcional s’ha consolidat a la zona de banys del Fòrum. El servei, que durant tot l’any es realitza al Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs, ha atès 77 persones entre els mesos de juliol i d’agost, un 65% més respecte a l’any anterior, en què hi van participar 29 persones.

La iniciativa consisteix a fer rutines de mobilització articular, flotabilitat, ingravidesa i potenciació del to muscular per millorar la mobilitat, la flexibilitat i la resistència corporal d’aquest col·lectiu. Durant aquests dos mesos s’ha aplicat una prova pilot per comprovar la valoració dels usuaris de la teràpia aquàtica a fi de d’oferir-la a altres centres esportius municipals durant la resta de l’any.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades