Platges sense fum durant tot l’any

Aquesta setmana entra en vigor, un cop publicada al BOPB, la nova regulació que prohibeix consumir tabac i utilitzar dispositius d’alliberament de nicotina a les platges de Barcelona. Es mantindrà tot l’any amb l’objectiu de facilitar espais de convivència més saludables, amb menys residus i respectuosos amb la defensa del medi ambient.

25/07/2022 16:47 h

Ajuntament de Barcelona

La normativa estableix que no es poden consumir productes de tabac ni utilitzar dispositius d’alliberament de nicotina tant a l’espai de sorra com a l’espai de mar de les platges, incloent-hi la zona de banys del Fòrum. S’exceptua d’aquesta prohibició l’espai ocupat per les guinguetes bar de temporada instal·lades a la sorra.

Aquest estiu continuarà la campanya d’informació i divulgació de la nova regulació a totes les platges. Tot i que la nova regulació preveu sancions de fins a 30 euros, que només s’aplicaran en casos d’incompliments reiterats, l’objectiu principal és conscienciar la ciutadania dels riscos del tabac per a la salut i per al medi ambient i fer que les platges siguin espais de convivència més saludables.

Aquesta mesura s’impulsa davant dels bons resultats obtinguts durant la prova pilot de platges sense fum que es va fer el 2021 en quatre platges de la ciutat. Una iniciativa que va ser ben rebuda per la ciutadania i que, a més, va comportar una reducció de les burilles de cigarreta abandonades a la sorra.

El Ple municipal va aprovar la modificació de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics de Barcelona (OUVEP) per a l’establiment de la prohibició de consumir tabac i d’utilitzar altres dispositius d’alliberament de nicotina a les platges de la ciutat.

 

Etiquetes associades a la notícia