Plenari Consell Assessor de la Gent Gran 21 de març 2022

El passat 21 de març es va reunir presencialment el Plenari del Consell Assessor de la Gent Gran, després de més de dos anys de sessions telemàtiques per la pandèmia.

25/03/2022 11:25 h

barcelona.cat

El 21 de març va tenir lloc el Plenari presencial del Consell Assessor de la Gent Gran al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs, després de més de dos anys de sessions telemàtiques per la pandèmia.

La sessió va ser presidida per Joan Ramon Riera Alemany, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i va comptar amb la participació de Gemma Tarafa Orpinell, regidora de Salut, Envelliment i Cures.

El Plenari va ser informat sobre:

  • la propera aprovació del nou Reglament de Participació Ciutadana que permetrà reactivar l’aprovació del reglament del propi Consell;
  • les accions que l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores està impulsant en relació a l’atenció dels bancs i caixes a les persones grans. També es va presentar la Guia bàsica de consum per a les persones grans realitzada per l’OMIC amb participació de membres del CAGG;
  • l’inici del projecte “Els museus t’esperen” als districtes de l’Eixample i Sarrià-Sant Gervasi;
  • obres de renovació de la residència municipal del Parc de Guinardó;
  • millora del sistema de seguiment i qualitat dels serveis de SAD, àpats en companyia i teleassistència;
  • nova convocatòria d’ajudes per estades respir en centres residencials i per hores de SAD adreçades a persones cuidadores. Aquesta nova convocatòria es caracteritzarà per un tràmit molt més simple en què només caldrà presentar la sol·licitud via registre.

Joan Martínez León, com a vicepresident del CAGG, va informar sobre l’activitat dels grups de treball propis del Consell en els darrers mesos així com de la participació del Consell en altres òrgans de participació i altres accions. En aquest sentit, es va destacar l’inici de la col·laboració estable amb l’Oficina per a la No Discriminació i el Centre de Recursos en Drets Humans en relació a l’edatisme. I també la participació en el procés participatiu del disseny de les noves parades d’autobús amb TMB. Així mateix, el Consell segueix implicat en el seguiment de l’Estratègia contra la Soledat i l’Agenda 2030 de Barcelona.

El Plenari va referendar els manifestos aprovats per la Comissió Permanent sobre:

També va aprovar el manifest sobre l’actualització de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i la incorporació al Consell de l’entitat ASENCAT (Sèniors per a l’orientació del talent emprenedor).

Finalment, s’acordà que el Consell liderarà a través d’un grup de treball el procés de la 6a Convenció Les veus de les persones grans, que començarà amb una jornada el 21 de setembre.

Posteriorment, el 18 de maig es va reunir la Comissió Permanent del Consell al Centre Cívic Cotxeres de Sants i es va donar el tret de sortida al procés de la 6a Convenció Les Veus de les Persones Grans.