Sants-Badal estrena el Poliesportiu La Sagi

El barri de Sants-Badal guanya un poliesportiu de 2.165 metres quadrats i dues pistes situat a la segona planta de l’equipament municipal del carrer de Roger, 52, que comparteix amb l’Escola Bressol Municipal i Espai Familiar Els Gats. Per celebrar-ne la posada en marxa, aquest dissabte al matí s’ha fet una jornada de portes obertes, durant la qual el veïnat ha pogut conèixer de primera mà les instal·lacions i gaudir de diverses exhibicions de voleibol, de bàsquet, d’handbol i de gimnàstica a càrrec dels clubs i entitats esportives que hi entrenen des d’aquesta temporada.

23/10/2021 12:00 h

asalariche

A més, el tram del carrer de Roger comprès entre la rambla del Brasil i el carrer de Juan de Sada està tallat fins a les 15.00 hores i es converteix durant una estona en un espai reservat per a l’esport amb classes gratuïtes de zumba i espais per jugar a futbol i bàsquet. També hi han actuat els Tabalers de Sants, al costat d’un punt d’informació de la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Situat sobre l’Escola Bressol Municipal i Espai Familiar Els Gats, el nou equipament esportiu té 2.165 metres quadrats, als quals es pot accedir per una entrada independent i accessible. A l’interior disposa de dues pistes (PAV-2) amb espai per a fins a 250 esportistes, grades per a 130 espectadors, vestidors i altres espais comuns i de servei.

Les instal·lacions les faran servir prioritàriament els clubs esportius del barri, els centres escolars de la zona per a les classes d’educació física i entitats que atenen persones amb discapacitat. Aquesta temporada 2021-2022 hi entrenen les entitats esportives següents:

  • Bàsquet: JAC Sants Barcelona, Bàsquet Ateneu Montserrat
  • Handbol: Club Esportiu Handbol Barcelona Sants
  • Gimnàstica: Club Gimnàstic Barcelona
  • Futbol sala: Màgic Sants Futsal, Centre Montserrat Xavier 1904
  • Voleibol: Club Voleibol Barcelona, Club Voleibol Murs Montjuïc

Amb la posada en marxa del poliesportiu, de l’escola bressol i de l’espai familiar i la urbanització de la zona verda lateral, conclouen les obres de l’edifici d’equipaments del carrer de Roger que van iniciar-se a l’abril del 2019 i que han comportat una inversió conjunta de 9,87 milions d’euros.

Sumant-hi el Centre d’Atenció Primària Roger, que es va inaugurar el mes de juliol del 2019, el carrer de Roger es consolida com el nou pol d’equipaments de Sants-Badal i soluciona la manca d’equipaments públics que hi havia en aquest barri. L’oferta podrà encara incrementar-se en el futur amb un altre solar disponible al mateix carrer de Roger. Abans del 2023 el Districte de Sants-Montjuïc organitzarà un procés participatiu per començar a definir els usos del futur equipament en aquest espai.

El perquè de La Sagi

El nom del poliesportiu es va decidir en el marc d’un procés participatiu ciutadà que va tenir lloc durant el mes d’abril per mitjà del web decidim.barcelona entre diferents propostes. La ciutadania va decidir que el poliesportiu portés el nom de l’esportista, periodista i activista feminista Anna Maria Martínez Sagi. En el mateix procés participatiu es va decidir també el nom de l’Escola Bressol Municipal Els Gats, amb la qual l’equipament esportiu comparteix edifici.

Etiquetes associades a la notícia