Porta Trinitat, un pol d’equipaments per al veïnat de la Trinitat Vella

El complex començarà a construir-se el febrer del 2019 i té un pressupost de 6,5 milions d’euros. El projecte cosirà els barris de Sant Andreu de Palomar i la Trinitat Vella i els donarà continuïtat urbana per evitar-ne l’aïllament i per dinamitzar aquesta zona envoltada de vies ràpides i molt poc utilitzada pel veïnat.

02/10/2018 18:01 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament ha aprovat el projecte executiu i el pressupost de 6.458.176 euros per construir el nou centre, que inclourà un casal d’entitats, un centre de serveis socials i un punt d’informació i atenció a la dona (PIAD) de Porta Trinitat, al districte de Sant Andreu.

El projecte ha estat reivindicat pels veïns i les veïnes des de fa una dècada, quan el barri va deixar de tenir el servei directe d’assistència social que s’oferia al centre cívic. Des de llavors els veïns havien de traslladar-se al centre de serveis socials del barri del Bon Pastor.

El complex estarà situat entre la carretera de Ribes, la Meridiana i la ronda de Dalt, i inclourà també habitatges dotacionals com residències per a joves i gent gran.

L’edifici consta de quatre plantes, amb una superfície de 2.330 metres quadrats, amb dos patis. Serà d’ús administratiu i cultural i inclourà una sala d’actes públics amb 170 butaques.

A la primera planta hi haurà les dependències de l’Àrea de Serveis Socials, el casal per a entitats del barri serà a la segona planta, mentre que la tercera planta inclourà espais polivalents per a tallers, bucs d’assaig per a entitats musicals i vestidors.

Pel que fa a l’entorn exterior, s’hi diferenciaran tres zones: una esplanada principal amb parterres, una zona al costat de la sala d’actes que es podrà utilitzar com a espai escènic o per a cinema a la fresca i un espai d’accés restringit amb sortides dels magatzems de contenidors generals i magatzems específics per a les entitats de tabalers.

La construcció del Centre de Serveis Socials i Casal d’Entitats de Porta Trinitat forma part del programa per regenerar els espais del barri de la Trinitat Vella i dotar-lo dels equipaments comunitaris necessaris.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades