Tot a punt per a la preinscripció a les escoles bressol municipals

Comença la campanya de preinscripció a les escoles bressol municipals (EBM) de Barcelona per al període 2019-2020, un curs escolar que arriba amb 101 centres públics per a infants de 0 a 3 anys i 4.277 places noves.

24/04/2019 16:00 h

Ajuntament de Barcelona

Els 101 centres educatius públics per a infants de 0 a 3 anys de la ciutat comencen la campanya de preinscripció per al curs 2019-2020 amb una oferta de 4.277 places noves, a més de les 30 places en horari de matí o tarda de l’EBM Aurora, al Raval, i dels 4.132 infants que continuaran escolaritzats.

Aquestes són les dates clau del calendari de matrícula:

  • Publicació de l’oferta: entre el 7 i el 8 de maig.
  • Període de presentació de sol·licituds: del 9 al 22 de maig, ambdós inclosos.
  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 29 de maig.
  • Període per presentar una reclamació: del 30 de maig al 5 de juny.
  • Sorteig del número de desempat: 4 de juny.
  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva: 6 de juny.
  • Publicació de la llista d’infants admesos i, si escau, de la llista d’espera: 19 de juny.
  • Període de matrícula: del 20 al 26 de juny, ambdós inclosos.

Atenció inclusiva a la petita infància

Amb l’objectiu de fomentar l’escolarització d’infants de 0 a 3 anys amb necessitats educatives especials, enguany destaquen els recursos de què disposen les famílies per rebre assessorament especialitzat. A més, les 101 escoles bressol municipals disposen del servei específic de l’Equip Educatiu d’Atenció a Especials Necessitats, que proporciona suport psicopedagògic als centres escolars. Aquest curs, les EBM reservaran 220 places per a infants amb necessitats educatives especials.

Nou d’aquestes places corresponen a l’EBM Trencadís, a Gràcia, una escola bressol ordinària que disposa d’un projecte educatiu i una infraestructura dissenyada per a infants amb pluridiscapacitat i necessitats sanitàries especials. Disposa de l’equip docent propi d’una escola bressol, personal especialitzat i diversos equipaments específics, com una sala multisensorial i balneoteràpia. També té un conveni de transport amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Institut d’Educació de Barcelona, ja que, donada la singularitat de l’EBM Trencadís, les places per a infants amb necessitats educatives especials s’ofereixen al conjunt de la població del territori de Barcelona.

Noves escoles bressol per als propers cursos

Després de la posada en marxa aquest darrer curs de les escoles bressol municipals Leonor Serrano (Encants), La Morera (Congrés-Indians) i Aurora (Raval), es preveu que durant l’any 2020 es posin en funcionament tres noves escoles bressol municipals a Sants-Montjuïc, l’Eixample i Sant Martí. A més, enguany s’iniciaran els tràmits per encarregar els projectes tècnics de l’EBM Teixonera (Horta-Guinardó), l’EBM Danubi (les Corts) i l’EBM Can Carreres (Nou Barris).

Tarifació social

Per tercer any consecutiu, els preus públics de les escoles bressol municipals es determinaran a través del sistema de tarifació social, que estableix deu trams en funció del nivell de renda anual i que inclou l’escolarització i el servei de menjador. Les famílies amb les rendes més baixes tindran la quota mínima, 50 euros, mentre que les famílies que superin 4,5 vegades la renda de suficiència de Catalunya abonaran la quota màxima, 395 euros.

Portes obertes

Del 10 d’abril al 2 de maig, les escoles bressol municipals obren les portes amb l’objectiu que les famílies en puguin conèixer el funcionament, els serveis que ofereixen i el projecte educatiu.

Per ser admesos en una escola bressol municipal, els infants han de tenir com a mínim 16 setmanes a l’inici del curs 2019-2020.

Consulteu aquí les dates i els horaris de portes obertes de totes les escoles bressol dels deu districtes de Barcelona per al curs 2019-2020.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades