Preinscripció a les escoles municipals de música de Barcelona

Des del 29 d’abril i fins al 6 de maig, ambdós inclosos, té lloc a les cinc escoles municipals de música de Barcelona el període de presentació de sol·licituds per al curs 2021-2022. La preinscripció és totalment en format telemàtic, i només podrà ser presencial per a casos excepcionals i sol·licitant cita prèvia al centre escollit.

28/04/2021 17:03 h

IMEB

L’oferta per al curs vinent dels cinc centres (EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana) és d’un total de 462 places en conjunt, distribuïdes entre els diferents grups d’edat i les especialitats instrumentals. És una oferta que s’ha adaptat a les instruccions i les mesures preventives que fixen les autoritats sanitàries i educatives derivades de la crisi sanitària de la covid-19.

Les escoles municipals de música ofereixen activitats de formació musical per a prop de tres mil alumnes en total. L’oferta és diversa, ja que inclou programes de llarga durada de diferents especialitats instrumentals, estils, agrupacions instrumentals o cant coral, d’una banda, i tallers de música per a nadons i les seves famílies i per a alumnat de més de 18 anys, de l’altra. Els programes de llarga durada s’adrecen a l’alumnat a partir dels 4 o 5 anys, i els cinc centres tenen una capacitat de més de 2.300 places. Pel que fa als tallers, es preveu una oferta de 500 places per al curs 2021-2022.

En la línia de la mesura de govern que l’Ajuntament de Barcelona va impulsar a finals del 2018 per a una política de cultura i educació, aquests serveis municipals estan reforçant els seus projectes d’educació musical vinculant-hi altres llenguatges artístics, així com el seu treball i connexions amb escoles i instituts públics i projectes comunitaris.

El procés d’accés als cursos de les escoles municipals de música, després del període de preinscripció, és el següent:

  • 10 de maig: publicació de les llistes d’inscrits
  • Del 13 al 20 de maig: convocatòria d’exercicis musicals a partir dels 8 anys
  • 26 de maig: publicació de la relació baremada de sol·licituds
  • Del 26 al 31 de maig: període per a possibles reclamacions
  • 4 de juny: publicació definitiva de l’alumnat admès
  • Del 7 al 15 de juny: matrículació

Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Pel que fa al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ja s’ha iniciat el procés per accedir als estudis de grau professional de música per al curs 2021-2022, durant el qual s’oferiran 113 places noves. Les proves d’accés es desenvoluparan entre els dies 17 i 21 de maig (es faran dos exercicis), i la publicació de l’alumnat admès està prevista per al 9 de juny.

El Conservatori té una capacitat de 540 alumnes i ofereix 25 especialitats musicals.