Preinscripció per al curs 2020-2021

El calendari per a la preinscripció escolar per al curs 2020-2021 comença el 13 de maig i s’acabarà el 22 de maig. Donada la situació actual de desconfinament progressiu, a fi d’evitar els desplaçaments, les sol·licituds s’han de tramitar preferentment per via telemàtica. A més, excepcionalment, no tindran lloc les jornades de portes obertes als centres educatius. Durant les mateixes dates es podrà dur a terme la preinscripció a les escoles bressol municipals.

11/05/2020 16:59 h

Ajuntament de Barcelona

Escoles bressol municipals

Enguany, les prescripcions escolars i a les escoles bressol s’han de fer preferentment per via telemàtica per evitar desplaçaments en la fase de desconfinament progressiu actual. Es poden inscriure a les escoles bressol els infants nascuts el 2018, el 2019 i el 2020, sempre que hagin complert les 16 setmanes a l’inici del curs escolar.

Excepcionalment, les sol·licituds es podran fer de manera presencial, amb cita prèvia, trucant a l’escola escollida com a primera opció i seguint les mesures de seguretat, del 19 al 22 de maig.

Com a novetat del curs 2020-2021, es posarà en marxa la nova Escola Bressol Municipal Germanetes, al districte de l’Eixample, que ofereix 104 places. En total, Barcelona disposa de 8.508 places d’escoles bressol municipals. Per ser admesos, els infants han de tenir com a mínim 16 setmanes a l’inici del curs 2020-2021.

Educació infantil, primària i secundària

La preinscripció tindrà lloc des d’aquest dimecres, 13 de maig, fins al 22 de maig. El procediment també es farà preferiblement de manera telemàtica per raons de prevenció i per evitar la mobilitat a causa de la crisi sanitària de la covid-19.

Les famílies hauran de cursar la preinscripció a través d’un formulari en línia que trobaran al web del Consorci d’Educació o del Departament d’Educació, i la resta de la documentació que se’ls sol·liciti l’hauran d’enviar escanejada o fotografiada a la bústia de correu electrònic oficial del centre que demanin com a primera opció.

Per a les famílies que no disposin de mitjans telemàtics, l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat també vuit punts de suport per ajudar a fer la preinscripció. També s’ha obert un servei d’assistència telefònica al telèfon 935 511 000, amb horari d’atenció de 9.00 a 13.30 hores, per poder fer les consultes necessàries i dur a terme la preinscripció. En última instància, la sol·licitud es podrà tramitar de manera presencial, amb cita prèvia, al centre escolar escollit en primera opció entre el 19 i el 22 de maig.

Les vuit oficines municipals de suport per a la preinscripció són les següents:

  • OME – Servei Educatiu de Ciutat Vella, districte de Ciutat Vella: placeta del Pi, 2
  • Oficina d’Atenció del Consorci d’Educació, districte de l’Eixample: carrer de Roger de Llúria, 1-3
  • Casa del Mig – Sala de Fusta – Sala Polivalent, districte de Sants-Montjuïc: carrer de Muntadas, 5
  • Servei Educatiu de Gràcia, districte de Gràcia i d’Horta-Guinardó: carrer de la Mare de Déu de la Salut, 87
  • Oficina de suport per a la preinscripció de Zona Nord, districte de Nou Barris: carrer de Costabona, 3-5.
  • Seu del Districte, districte de Nou Barris: plaça Major de Nou Barris, 1
  • OME – Servei Educatiu de Sant Andreu, districte de Sant Andreu: carrer de Sant Adrià, 20
  • Institut Rambla Prim, districte de Sant Martí: carrer de Cristóbal de Moura, 223

Les famílies dels districtes de les Corts i Sarrià – Sant Gervasi poden escollir l’oficina que els resulti més convenient.

Escoles municipals de música i Conservatori Municipal de Música

La preinscripció serà del 18 al 27 de maig, ambdós inclosos, i la presentació de les sol·licituds es farà de manera telemàtica, excepte en casos excepcionals. Les famílies que no puguin fer la preinscripció de manera telemàtica hauran de sol·licitar una cita prèvia posant-se en contacte amb l’escola municipal de música que escullin a partir del moment que comenci el procés de preinscripció.

Pel que fa al Conservatori Municipal de Música, la preinscripció també es farà de manera telemàtica del 13 al 20 de maig. En casos excepcionals, caldrà obtenir una cita prèvia posant-se en contacte amb el Conservatori durant el període de preinscripció.

Dates clau del calendari de preinscripció

  • Publicació de l’oferta d’educació infantil, primària i ESO: 8 de maig
  • Publicació de l’oferta de les escoles bressol municipals: 12 de maig
  • Període de presentació de sol·licituds per a escoles bressol, segon cicle d’infantil, primària i ESO: del 13 al 22 de maig, ambdós inclosos
  • Període de preinscripció per a estudis postobligatoris: a partir del 27 de maig
  • Període de presentació de sol·licituds a les escoles de música municipals: del 18 al 27 de maig, ambdós inclosos
  • Període de presentació de sol·licituds al Conservatori Municipal de Música: del 13 al 20 de maig

 

Etiquetes associades a la notícia