Premi a la regulació de visitants del Park Güell

El World Travel Market, la fira internacional anual del sector del turisme, ha premiat el sistema de visites regulades del Park Güell amb un dels World Responsible Tourism Awards, que reconeixen pràctiques i iniciatives en la gestió turística que poden servir com a exemple per a altres ciutats del món en l’àmbit de la indústria turística i de viatges.

06/11/2019 16:56 h

Ajuntament de Barcelona

La reducció de l’impacte de la massificació al parc i els entorns és un dels objectius principals del Pla estratègic del Park Güell, que s’aplica des del 2017, tot i que l’accés a una zona de la part monumental del parc es regula des del 2013.

El Pla estratègic recull una sèrie de mesures amb l’objectiu de millorar el retorn social del parc a la ciutat i continuar preservant-ne el patrimoni arquitectònic i natural. Per exemple, es preveu recuperar activitats històriques que antigament tenien lloc al parc, obrir franges horàries per a usos ciutadans o millorar-ne el web per adequar-lo a les necessitats de la ciutadania. Aquestes mesures busquen combatre el sentiment, creixent entre el veïnat, de pèrdua del parc.

La fira principal del sector turístic

El World Travel Market és una de les cites de referència del sector turístic i reuneix representants de la gestió hotelera, operadors de viatges i, en general, agents del sector turístic internacional.

La delegació barcelonina ha participat en diferents sessions sobre l’ús de les noves tecnologies per a la gestió del turisme responsable, la gestió d’espais massificats, els reptes de les ciutats en l’àmbit del turisme, la sostenibilitat i la resiliència o el paper de la indústria en la descarbonització de l’activitat turística i dels viatges.