Propostes finalistes del repte comú amb Nova York per trobar solucions d’habitatge

El BCN-NYC Affordable Housing Challenge és un concurs internacional per trobar tecnologies i eines innovadores que redueixin el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses, i per crear habitatge més assequible per a tothom. Les tres propostes finalistes han estat escollides per un comitè multidisciplinari d’experts que ha avaluat les propostes d’entre un total de 54 projectes presentats d’arreu del món.

20/03/2019 20:09 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte guanyador es premiarà amb 20.000 dòlars i s’anunciarà al maig durant la celebració del congrés Smart Cities New York. Els responsables del projecte tindran l’oportunitat de presentar-lo en una reunió amb agents municipals d’Habitatge i Tecnologia tant de Barcelona com de Nova York amb el reconeixement i la visibilitat internacional que això suposa.

Les tres propostes guanyadores han estat les següents:

Elastic Living

Un sistema inventat i patentat per l’arquitecte austríac Angelo Roventa per flexibilitzar l’espai, amb apartaments que permeten ampliar o reduir les habitacions segons les necessitats, mitjançant mobles corredissos. Els mòduls poden separar-se o compactar-se en diferents combinacions, i així habilitar espais funcionals.

La proposta es presenta en col·laboració amb ArqEstructura, consultors de Barcelona de disseny i càlcul d’estructures.

CAH I ATRI

Es tracta d’un plantejament de densificació de la ciutat que aprofita els buits que encara es poden trobar en el teixit urbà per dotar-los de nous usos. Un model de rehabilitació i nova construcció basat en habitatges lleugers, adaptables i d’instal·lació ràpida que preveu edificar habitatge amb pocs suports a terra o suspès en l’aire.

Aquesta proposta és una col·laboració entre el projecte del “Sistema de construcció per habitatge assequible”, de la Universitat Nacional de Colombia, i el projecte “Innovació per la il·lusió”, de Straddle3 Barcelona.

Col·lectiu Punt 6 SCCL

Habitatges accessibles i assequibles en xarxa que fan servir la vida quotidiana com a punt d’unió. La proposta del Col·lectiu Punt 6, una cooperativa de Barcelona de projectes d’habitatge col·lectiu, ofereix una perspectiva feminista i busca implicar persones que viuen en diferents models d’habitatges que compartiran espais comuns amb l’objectiu de col·lectivitzar el treball domèstic i comunitari, perquè d’aquesta manera es redueixin costos i es faciliti l’accés a un habitatge assequible.

El repte BCN-NYC Affordable Housing Challenge està organitzat pel programa i.lab del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital i la Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona i la ciutat de Nova York.

Etiquetes associades a la notícia