A Sant Genís, el veïnat millora el barri

Una jornada festiva va servir per donar a conèixer les actuacions principals que es desenvoluparan al barri.

14/07/2017 14:51 h

Districte Horta-Guinardó

MATERIAL AUDIOVISUAL
+ Mural de fotografies dels veïns i veïnes de Sant Genís (Alta resolució)
+ Vídeo del Pla de Barris de Sant Genís
+ Vídeo de la confecció del mural

Sant Genís dels Agudells té un pla. Concretament, un pla de barris que té com a objectiu millorar les condicions de vida del seu veïnat. Dijous, 13 de juliol, va ser presentat al centre neuràlgic del barri, la plaça de Meguidó, davant del Centre Cívic Casa Groga.

El públic assistent va poder gaudir de la música i del berenar, i va participar en la confecció d’un gran mural que va ser possible gràcies als retrats fotogràfics que es van fer en el mateix moment de més de dues-centes persones del barri. A més, tothom es va poder endur bosses de tela i xapes amb el lema “Soc de Sant Genís dels Agudells”.

La presentació dels projectes que es duran a terme al barri va anar a càrrec de la cap de projecte del Pla de barris de Sant Genís i la Teixonera, Mariona Prat, i el conseller tècnic del Districte, Pau González. Tots els detalls del pla estaven explicats en diversos plafons informatius, on també s’exposava el procés que s’ha seguit per confeccionar el Pla de barris, fruit de les sessions de treball entre tècnics municipals, entitats i veïnat del barri. En aquest procés s’ha format un grup impulsor que ha estat l’encarregat de definir les accions que es portaran a terme en la fase actual. Algunes d’aquestes accions són el desenvolupament de nous usos comunitaris a l’entorn de la masia de Can Soler, la millora de l’accessibilitat al barri, la millora de la qualitat de vida de la gent gran, la promoció de l’oci saludable per a la joventut o la promoció de projectes de formació i ocupació en l’àmbit de la salut, les cures i els serveis sanitaris per a la gent gran.