Presentem la guia Exposicions accessibles al 5è Congrés sobre accessibilitat als museus

14/06/2018 12:12 h

barcelona.cat

La guia “Exposicions accessibles. Criteris per eliminar les barreres de la comunicació i facilitar l’accés als continguts”, que és va presentar el novembre del 2016, ha protagonitzat una de les ponències del 5è Congrés Internacional sobre Educació i Accessibilitat als Museus, que s’ha dut a terme del 14 al 16 de juny a Barcelona. Yolanda Anguita i Ferran Urgell, tècnica i tècnic de l’equip del Servei de Promoció i Suport de l’IMPD, han estat els encarregats de presentar-la.

La guia, que és fruit d’una col·laboració entre l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) és un manual pràctic, en forma de decàleg, per ajudar a garantir l’accessibilitat universal als continguts culturals, i més concretament, als productes oferts pels museus i centres patrimonials. A través de recursos de disseny gràfic, de pautes de lectura fàcil, d’eines tàctils i auditives, d’ajudes òptiques, de subtitulació o de llengua de signes, la guia explica diferents mètodes per aconseguir que la cultura estigui a l’abast de tothom.

Aquest manual està dirigit a tots els professionals del sector, dels museus i centres expositius i vol posar seu abast eines i recursos, així com algunes orientacions, de cara a millorar l’accessibilitat comunicativa als museus i afavorir així la qualitat dels seus serveis. A més, pretén no només convidar a la reflexió, sinó sobretot proporcionar pautes i recomanacions pràctiques pel que fa a aspectes concrets.

Podeu descarregar el manual clicant aquí.