Presentem la guia 'Fem accessible el nostre comerç'

14/07/2017 10:19 h

barcelona.cat

El dijous 20 de juliol a les 18.30 h a la sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a la pl. Nova, 5, presentem la guia ‘Fem accessible el nostre comerç’, la primera guia editada per l’Ajuntament de Barcelona que explica als comerciants i a les comerciantes de la ciutat, com implementar les mesures d’accessibilitat, d’una manera útil i pràctica.

La part central de l’acte serà la conferència d’Anna Alòs, tècnica del Departament de Llicències i Inspecció del Districte de Ciutat Vella, ‘Un comerç per tothom’.  Partint de les il·lustracions de la guia, explicarà els beneficis d’un comerç accessible per tothom i com, amb petits gestos o hàbits quotidians podem oferir un servei de qualitat adaptat a les necessitats de totes les persones: persones amb discapacitat, mares i pares amb cotxets, gent gran amb mobilitat reduïda, persones carregades…etc.

La guia va néixer de la necessitat d’apropar el concepte i la normativa d’accessibilitat al nostre comerç, necessitat detectada des dels projectes CASBA (Casc Antic Sense Barreres), SASBA (Sants Sense Barreres) i MASBA (Marina Sense Barreres). Durant l’acte es donarà veu als agents participants d’aquestes projectes:  representants de les entitats de persones amb discapacitat, de les associacions de comerciants dels barris on es van dur a terme els projectes, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Amb aquesta guia, senzilla i visual, fem un pas més per fer efectiu el dret de tota la ciutadania a participar de manera autònoma, activa i segura a la vida en comunitat i per construir un comerç de proximitat, accessible i obert a tothom.

Us agrairem que confirmeu l’assistència al correu electrònic: imd_informa@bcn.cat

L’acte comptarà amb un servei d’interpretació en llengua de signes i subtitulació en directe.