Llum verda a la creació d'una seixantena d’habitatges públics a la Vila de Gràcia

El plenari municipal ha aprovat la modificació del pla urbanístic de la rambla de Prat per protegir el teixit veïnal de la Vila de Gràcia, un dels barris més afectats per l’especulació. La proposta preveu crear una seixantena d’habitatges públics i preservar quinze edificis, una reivindicació històrica dels veïns i les veïnes.

11/06/2020 18:03 h

Ajuntament de Barcelona

El pla, elaborat als anys setanta per prolongar la rambla de Prat, adaptarà la mobilitat de l’àmbit al context actual i promourà l’habitatge públic per evitar l’expulsió de veïns i veïnes.

Més habitatge

La mesura preveu la creació de trenta pisos a preu assequible, que s’ubicaran a la plaça d’Anna Frank, el carrer de l’Àngel i el carrer de Jaén.

D’altra banda, al carrer de Jaén, 18-20, es farà una reserva de sòl d’equipament públic amb opció de construir-hi 35 habitatges dotacionals, una categoria de pisos a preu assequible que es destinen a col·lectius vulnerables, com gent gran, persones amb diversitat funcional o joves.

El veïnat es queda

La proposta elimina l’afectació de 15 edificis amb 91 habitatges per modificar la rambla de Prat, que finalment no s’ampliarà, i els veïns i veïnes que hi viuen s’hi podran quedar. A més es preservarà el taller-estudi Vallmitjana.

La modificació del pla urbanístic s’ha aprovat al plenari municipal i ara continuarà la tramitació final a la subcomissió d’urbanisme de la Generalitat.

Etiquetes associades a la notícia