Producció d’aliments i energia per al veïnat amb un nou projecte

Es presenta un dels projectes pilot que ha guanyat la convocatòria d’ajuts a la innovació urbana “La ciutat proactiva”: CO-mida, que desenvolupa un sistema modular vertical intel·ligent per al cultiu de plantes comestibles, que, gràcies als bacteris presents a la terra, produeix també l’energia elèctrica que necessita per funcionar.

12/03/2021 20:08 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte “CO-mida: elements urbans verds per a la coproducció d’energia i menjar” ha estat desenvolupat per l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), l’Associació Sun, Sun Love (ASSL) i l’Associació Taula Eix Pere IV.

Aquest projecte, que ha rebut una subvenció de 78.320 euros, preveu millorar el microclima urbà i la biodiversitat local, tot produint i posant a disposició dels veïns aliments frescos locals. A més, millorarà la cohesió social del veïnat i facilitarà el sentit dapropiació de l’espai públic. Com que es tracta dun sistema codissenyat i comantingut per la ciutadania i el veïnat, promou lempoderament de les persones com a actors actius en el codisseny de lentorn en què viuen.

Aquest és un dels sis projectes guanyadors de la convocatòria dajuts a la innovació urbana “La ciutat proactiva”, que, mitjançant la Fundació Municipal BIT Habitat, es va llançar al mes de juny per buscar solucions als nous reptes que ha plantejat la crisi provocada per la covid-19 en els camps de la inclusió social, la sostenibilitat i la resiliència urbana i limpuls de leconomia local.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades