Programes de Salut Mental Ciutat Vella

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa, visiten el Casal de Joves Palau Alòs on s'ha posat en marxa un programa d'inserció sociolaboral per a joves amb malestar psicològic anomenat A Prop Jove.

15/02/2018 13:19 h

barcelona.cat

El programa A Prop Jove, ha estat impulsat per Barcelona Activa i ofereix atenció específica en funció de cada cas, treballant des del vincle i l’acompanyament i adaptant els itineraris a les característiques del col·lectiu al que s’adreça el programa: persona joves d’entre 16 i 35 anys amb malestar psicològic (estiguin o no diagnosticades, estiguin o no en tractament i/o tinguin un certificat de discapacitat).

És un programa pioner a la ciutat i es va iniciar el juny de 2017.

La salut mental és per a la ciutat una prioritat política d’acció. Aquesta té voluntat de ser una ciutat que acompanya a les persones per evitar que, en la mesura del possible, tinguin un risc de patiment psicològic, i que, quan presenten un problema de salut mental, siguin ben ateses i puguin desenvolupar un projecte de vida inclusiu des de la proximitat de la comunitat i comptant amb les famílies que les acompanyen. I alhora que aquesta sigui una ciutat compromesa amb la lluita contra l’estigma. Tot això fent-ho des de la informació, la recerca i el rigor de les actuacions i conjuntament amb els agents implicats a la ciutat.

Per aquest motiu, al setembre de 2016, l’Ajuntament aprovava el primer Pla de salut mental de la ciutat, amb una visió de la salut mental des d’una perspectiva global de benestar emocional.

 

 

Més informació