Projectes per enfortir el sector de les cures des de l’ESS

Des de l’any 2018, Barcelona Activa desenvolupa diverses intervencions dirigides a l’impuls i enfortiment de sectors específics d’activitat socioempresarial de l’Economia Social i Solidària (ESS). El sector de les cures és un dels més rellevants i contempla diverses accions.

16/11/2020 13:13 h

Laia Ruiz

Des de l’any 2018, Barcelona Activa desenvolupa diverses intervencions dirigides a l’impuls i enfortiment de sectors específics d’activitat socioempresarial de l’Economia Social i Solidària (ESS). El sector de les cures i l’atenció a les persones és un dels més rellevants i contempla diverses accions.

Les actuacions desenvolupades s’han emmarcat en la Mesura de Govern per una Democratització de la Cura 2017-2020. Aquestes han anat orientades, d’una banda, a detectar oportunitats per a l’emprenedoria en aquest sector i a acompanyar projectes emprenedors. De l’altra, a l’anàlisi i desenvolupament d’elements de sostenibilitat i models de negoci per estructurar serveis oferts de manera cooperativa en aquest àmbit, així com al foment de la intercooperació.

Actualment, tenint en compte la situació generada per la covid-19, des de Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona es vol apostar per oferir eines per a l’enfortiment socioempresarial de les iniciatives que treballen en el sector de les cures entès com atenció a les persones, salut mental, suport a la dependència, neteja… Per tal d’adaptar-nos el millor possible a la realitat d’aquestes empreses i de reflexionar-hi conjuntament, organitzem aquest mes de desembre un seguit d’accions sobre necessitats i reptes del sector vinculats amb la pandèmia.

«Activem les curESS», Reptes i necessitats de les organitzacions

 Els dies 9 i 18 de desembre se celebraran les Jornades virtuals “Activem les CurESS”, organitzades per Barcelona Activa, amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes i les necessitats de les empreses i entitats del sector de les cures i l’atenció a les persones en el context de la Covid-19.

La primera sessió, amb el títol «Reptes de les organitzacions del sector», comptarà amb una primera part de ponències i una segona part de diàleg. La jornada servirà per identificar elements útils a partir d’experiències inspiradores per fer front als reptes principals: la digitalització i innovació, l’adaptació al context de la Covid-19 i com millorar la viabilitat econòmica i fer un salt d’escala.

En la segona sessió, sobre «Detecció de necessitats», convidem a les empreses i entitats a col·laborar en el disseny d’accions de suport per al seu enfortiment socioempresarial. La jornada està pensada per a recollir quines són les necessitats de les organitzacions.

Les jornades s’adrecen a les iniciatives que presten serveis directes d’atenció a les persones i treballen des dels valors de l’economia social i solidària. L’objectiu és crear una espai de trobada des d’on compartir experiències i estratègies útils per a enfortir els projectes socioempresarials.

Convidem a totes aquelles iniciatives que presten serveis directes d’atenció a les necessitats tan personals, físiques i emocionals de diferents col·lectius i que treballen en els valors de l’Economia Social i Solidària. Per a més informació podeu enviar un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat  o bé visitar l’espai web del Programa per a organitzacions de cures.

Més informació:

Inscriviu-vos a la sessió: Reptes de les organitzacions del sector  (9 de desembre, 9.30 a 12:30 h)

Inscriviu-vos a la sessió:  Detecció de necessitats (18 de desembre, 9.30 a 12.00 h)

Etiquetes associades a la notícia