Prop de 48.000 suports ciutadans per fer realitat els pressupostos participatius

Els pressupostos participatius continuen avançant perquè la ciutadania decideixi com s’inverteixen trenta milions d’euros del pressupost municipal als barris i districtes de Barcelona. La fase de priorització s’ha acabat i els veïns i veïnes han donat prop de 48.000 suports als projectes presentats a través de la plataforma digital de participació ciutadana Decidim Barcelona.

07/04/2021 15:47 h

Ajuntament de Barcelona

De les 822 propostes que van arribar a la fase de priorització, 204 han prosperat com a resultat dels suports emesos per la ciutadania, tenint en compte que hi ha 20 projectes per districte i 4 que s’hi han inclòs com a conseqüència d’un empat pel que fa als suports.

Del 10 al 20 de juny començarà la fase de votació definitiva, en què es decidirà quins projectes es duran a terme finalment. La votació es farà a través de la plataforma Decidim Barcelona, però també hi haurà dos punts de suport presencial per districte. Totes les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat podran triar tants projectes com considerin oportú al seu districte, d’acord amb el pressupost límit assignat a cada districte. També podran votar els projectes d’un altre districte. Els projectes que hagin estat seleccionats més vegades seran elegits per dur-se a terme.

Equipaments escolars i espai públic, els tipus de projecte que capten més suports

Dels 47.833 suports expressats per la ciutadania en la fase de priorització, una quarta part de les propostes (50 projectes) estan directament relacionades amb inversions en equipaments i entorns escolars, seguides de la pacificació o remodelació de carrers (37). Destaquen també els suports a projectes d’espais verds i horts urbans (24), mobilitat i xarxa ciclista (21), espais de joc infantil (14) o millora de l’espai públic (13).

Pel que fa als districtes, la mobilització veïnal s’ha notat més a Sants-Montjuïc (10.004 suports), l’Eixample (8.299 suports) i Sant Martí (7.872 suports), que han acumulat més quantitat de suports que els altres districtes de la ciutat.

Trobareu tots els projectes que passen a la fase de votació en aquest enllaç.

Creix la participació a Decidim Barcelona

L’impuls dels pressupostos participatius i la vehiculació a través de la plataforma de participació Decidim Barcelona ha fet créixer significativament el nombre de persones registrades. Des que va començar el procés de pressupostos participatius, fa un any, hi ha hagut 44.000 persones més inscrites i s’ha arribat a un total de 80.500.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia