Proposicions de l'oposició en el Ple ordinari del 2 de novembre de 2017

El Plenari municipal ha aprovat una proposició del Grup Municipal Demòcrata que expressa el suport als agents econòmics i socials de la ciutat a fi d'impulsar-hi l'economia. També ha aprovat una proposició amb contingut de declaració institucional de Barcelona en Comú en defensa del sistema educatiu de Catalunya. Així mateix, ha aprovat una proposta d'ERC sobre la situació política de Catalunya. El Plenari ha llegit una declaració institucional per mostrar el compromís amb la renda garantida ciutadana i el desplegament total de la llei que la regula.

02/11/2017 16:21 h

Redacció

El Grup Municipal Demòcrata ha presentat al Plenari una proposta per demanar que l’Ajuntament expressi el suport als agents econòmics i socials de la ciutat a fi d’impulsar l’economia. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables del grup proposant, ERC i el regidor no adscrit; Ciutadans i el PP hi han votat en contra, mentre que Barcelona en Comú, el PSC i la CUP – Capgirem Barcelona s’han abstingut.

Ciutadans ha presentat una proposició per reclamar un pla que reactivi el teixit comercial i empresarial de Barcelona i un informe econòmic de mesures socials i d’habitatge. Ha estat rebutjada. Ciutadans i el PP hi han votat a favor; el Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit s’hi han oposat, mentre que Barcelona en Comú i el PSC s’han abstingut.

El grup municipal de Barcelona en Comú ha portat al Plenari una proposició amb contingut institucional en defensa del sistema educatiu de Catalunya. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable del grup proposant, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, el PSC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit. Ciutadans i el PP hi han votat en contra.

Els grups municipals d’ERC i de la CUP – Capgirem Barcelona han presentat dues proposicions amb contingut de declaració institucional sobre la situació política a Catalunya, que s’han debatut de forma conjunta. La proposta d’ERC ha estat aprovada amb els vots favorables de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit, i el vot contrari de Ciutadans, el PSC i el PP. Per contra, la proposta de la CUP – Capgirem Barcelona ha estat rebutjada: hi han votat a favor el Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit; i en contra, Barcelona en Comú, Ciutadans, el PSC i el PP.

El PSC també ha portat al Plenari una altra proposta de declaració amb contingut institucional sobre la situació política de Catalunya. La proposició ha estat rebutjada: hi han votat a favor Ciutadans, el PSC i el PP; en contra, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit; i Barcelona en Comú s’ha abstingut.

Igualment, el PP ha presentat una proposició sobre la situació política de Catalunya. La proposta ha estat rebutjada: Ciutadans, el PSC i el PP han expressat un vot favorable i Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit s’hi han oposat.

Per tancar la sessió, el Ple ha llegit la següent declaració institucional:

  • Compromís amb la renda garantida ciutadana.