Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 26 de febrer de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes de febrer ha aprovat tres propostes a la part d’impuls i control: la de J×Cat, per crear una oficina tècnica de les APEU, la de BComú, per instar el Consell de Ministres de l’Estat a indultar urgentment qualsevol artista condemnat per delictes contra sentiments religiosos o d’escarni públic, contra la Corona o d’enaltiment del terrorisme, i la del PSC, de condemna i rebuig sense matisos als fets violents dels darrers dies. Aquestes dues últimes propostes, com les tres que s’han rebutjat, de Cs, el PP i BCN Canvi, per condemnar també els actes violents dels darrers dies, tenen contingut de declaració institucional.

26/02/2021 16:46 h

Ajuntament de Barcelona

Junts per Catalunya ha proposat al Ple de l’Ajuntament crear una oficina tècnica de les APEU per fer difusió entre els eixos i les associacions de comerciants de la llei de les àrees de promoció econòmica urbana, aprovada recentment, i oferir assessorament i assistència tècnica per crear-ne de noves a la ciutat. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de BComú i el PSC.

A diferència de la proposta de J×Cat, la resta de proposicions han tingut totes contingut de declaració institucional. Les han presentat BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi, i totes estaven relacionades amb l’empresonament de Pablo Hasél, les manifestacions de suport a l’artista i els aldarulls que s’han produït els darrers dies.

Barcelona en Comú ha proposat instar el Consell de Ministres de l’Estat a indultar urgentment Pablo Hasél, Josep Valtònyc i qualsevol artista condemnat per delictes contra sentiments religiosos o d’escarni públic, contra la Corona o d’enaltiment del terrorisme. La proposició també condemna els danys a béns públics i privats i mostra el suport als ferits, manifestants o agents de policia en la protesta. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú i J×Cat, i els vots contraris del PSC, Cs, el PP i BCN Canvi.

La proposició del Partit dels Socialistes de Catalunya demanava condemnar i rebutjar sense matisos els fets violents dels darrers dies, reivindicar la manifestació pacífica com a via essencial per a la defensa dels drets, reivindicacions i opinions i mostrar el suport al teixit comercial i empresarial de la ciutat. Aquesta proposició ha estat aprovada amb els vots favorables del PSC, Cs, el PP i BCN Canvi, els vots contraris d’ERC i J×Cat i l’abstenció de BComú.

Ciutadans ha demanat al Ple condemnar els aldarulls violents, mostrar suport i solidaritat als cossos i forces de seguretat i al veïnat afectat i instar el Govern municipal a posar en marxa els tràmits necessaris per recuperar l’import dels danys coberts per l’Ajuntament. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables de Cs, el PP i BCN Canvi i els vots contraris d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat.

El Partit Popular ha presentat una proposició per condemnar els fets violents, especialment l’atac a El Periódico de Catalunya, mostrar el suport al cos dels Mossos d’Esquadra, quantificar els danys provocats pels aldarulls i sumar-se a l’acció civil que ha de presentar el ministeri fiscal. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables del PSC, Cs, el PP i BCN Canvi i els vots contraris d’ERC, BComú i J×Cat.

La proposta que ha presentat Barcelona pel Canvi també condemnava els actes violents a Barcelona, així com els d’altres ciutats de l’Estat, i proposava que l’Ajuntament exerceixi d’acusació particular com a perjudicat pels delictes de danys contra la propietat municipal comesos en el marc d’aquests aldarulls. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables de Cs, el PP i BCN Canvi, els vots contraris d’ERC, BComú i J×Cat i l’abstenció del PSC.

Esquerra Republicana de Catalunya ha retirat la seva proposta.

Etiquetes associades a la notícia