Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 29 de novembre de 2019

El Ple del Consell Municipal, que ha celebrat la reunió ordinària del mes de novembre, ha aprovat tres propostes dels grups de l’oposició, entre les quals destaca l’acord municipal per a la regulació del lloguer d’habitacions turístiques. També s’hi han llegit quatre declaracions institucionals.

29/11/2019 17:48 h

Ajuntament de Barcelona

El grup municipal de J×Cat ha presentat al Ple municipal una proposta per instar el Govern municipal a implementar una tarifa plana a la ciutadania en el cobrament d’impostos, taxes i preus periòdics. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi, i l’abstenció de BComú i el PSC.

Cs ha portat al Ple una proposta per demanar dotació pressupostària per a campanyes de conscienciació sobre civisme, neteja, descans dels veïns, respecte al mobiliari urbà, convivència i respecte a l’activitat comercial. També reclama actuar contra qualsevol ocupació sense permís de la via pública. La proposta s’ha rebutjat amb els vots a favor de Cs, el PP i BCN Canvi i el vot contrari d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat.

El PP ha presentat una proposta per demanar al Govern municipal que assumeixi la neteja de les pintades, els cartells i els adhesius del mobiliari urbà, en especial els de contingut ofensiu i polític. Aquesta proposta també s’ha rebutjat. Hi han votat a favor Cs, el PP i BCN Canvi, i en contra, ERC, BComú, el PSC i J×Cat.

BCN Canvi ha reclamat al Ple que insti el Govern municipal a posar en marxa un pla per pal·liar i dirimir la caiguda en la facturació dels comerços i els desperfectes ocasionats al mobiliari comercial durant les protestes d’aquesta tardor. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi, i el vot contrari d’ERC i J×Cat.

ERC ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per impulsar la regulació de les habitacions d’ús turístic i demanar que la Generalitat inclogui les llars compartides en el reglament turístic de Catalunya. Així mateix, també reclama que es prepari una ordenança municipal amb els requisits i que la llicència sigui obligatòria. La proposta s’ha aprovat amb el sí de tots els grups municipals llevat del PP, que s’hi ha abstingut.

El Ple municipal ha llegit les declaracions institucionals següents:

  • Condemnar el cop d’estat i l’escalada de la violència a Bolívia.
  • En el trentè aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, renovar el compromís amb els drets de la infància.
  • Reiterar la necessitat de donar compliment a la Convenció internacional sobre les persones amb discapacitat i a l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.
  • Reconèixer la científica Margarita Salas.

 

Etiquetes associades a la notícia