Propostes de l’oposició al Plenari ordinari del 23 de novembre de 2018

El Plenari del Consell Municipal ha donat llum verda a sis propostes de l’oposició, les quals fan referència a temes com el desplegament de les dues últimes fases de la xarxa de busos a la ciutat, l’adopció de mesures per ajudar els menors que viuen en condicions precàries, la seguretat i el barri del 22@. Entre les declaracions institucionals adoptades pel Plenari, n’hi ha una que expressa el compromís a favor del dret de vot de les persones amb discapacitat i una altra que, coincidint amb el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, condemna qualsevol forma de violència masclista.

23/11/2018 19:35 h

Ajuntament de Barcelona

El Grup Municipal Demòcrata ha demanat en el Plenari municipal que es creï un grup de treball amb el veïnat afectat pel desplegament de les dues últimes fases de la nova xarxa de bus. La proposta ha sigut aprovada amb el suport de tots els grups.

El grup municipal de Ciutadans ha reclamat coordinació entre les administracions per dotar d’espais residencials, acompanyament i formació als menors en condicions precàries. La proposta també ha sigut aprovada per unanimitat.

ERC ha reclamat millorar la situació laboral del personal de la teleassistència i evitar que les persones usuàries del servei es vegin afectades. La proposta ha rebut el suport de tots els grups.

El PSC ha proposat la creació d’una comissió integrada per tots els grups municipals per impulsar un pacte institucional, polític i ciutadà sobre el 22@. La proposta ha sigut aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals i el vot contrari de la CUP – Capgirem Barcelona.

El PP ha suggerit que el Govern municipal i la Generalitat signin un nou conveni marc de coordinació i col·laboració en seguretat pública i policia a Barcelona. Aquesta proposta ha sigut aprovada amb el vot favorable de Ciutadans i del PP, el vot contrari de la CUP – Capgirem Barcelona i l’abstenció de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, el PSC, i els regidors no adscrits Ardanuy i Puigcorbé.

La CUP – Capgirem Barcelona ha demanat que s’obri un expedient informatiu sobre la derivació de dones des dels serveis socials a la Fundació Pro Vida i que aquestes derivacions s’aturin. La proposta ha sigut aprovada amb el sí de Barcelona en Comú, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor Puigcorbé. El Grup Municipal Demòcrata i el PP hi han votat en contra, mentre que Ciutadans, el PSC i el regidor Ardanuy s’hi han abstingut.

El Plenari municipal ha adoptat les següents declaracions institucionals:

  • Declaració institucional per exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítics i el retorn de les persones exiliades.
  • Coincidint amb la commemoració del 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, declaració institucional de rebuig i condemna de qualsevol forma de violència masclista. #BCNantimasclista
  • Declaració institucional de suport al Govern d’Espanya per iniciar els tràmits perquè la UNESCO reconegui el feminisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
  • Suport a Óscar Reina, portaveu del Sindicato Andaluz de Trabajadores.
  • Declaració institucional per a l’exercici del dret de vot de les persones amb discapacitat. El Plenari ha refermat el compromís amb les entitats del sector de les persones amb discapacitat per suprimir les limitacions del dret de vot que tenien unes 2.500 persones de la ciutat perquè puguin fer efectiu el dret de vot actiu, conscient, lliure i voluntari.