Propostes de l’oposició al Plenari ordinari del 29 de juny de 2018

El Plenari ha donat llum verda a cinc propostes dels grups municipals i n’ha rebutjat dues més. Algunes de les peticions aprovades tenen com a objectiu reclamar a l’Estat la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou, informar mensualment sobre l’execució del pla de xoc a Ciutat Vella i adoptar mesures per prevenir atacs contra empreses i espais turístics de la ciutat. També s’han llegit tres declaracions institucionals.

29/06/2018 19:02 h

Ajuntament de Barcelona

El Grup Municipal (GM) Demòcrata ha presentat una proposició al Plenari per reclamar la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou i seguir negociant amb l’Estat una nova delimitació de la zona maritimoterrestre. El text ha estat aprovat amb els vots favorables del grup proposant, a més dels d’ERC, el PSC, la CUP i els regidors no adscrits, Ardanuy i Puigcorbé. BComú hi ha votat en contra. Cs i el PP s’han abstingut de votar.

Cs ha demanat mesures per prevenir atacs contra empreses i espais turístics i augmentar el nombre d’agents cívics que treballen a les zones amb més afluència de turisme. Aquesta proposta també ha estat aprovada, amb el vistiplau del GM Demòcrata, Cs, PSC, PP i del regidor Ardanuy. La CUP s’hi ha oposat, mentre que BComú, ERC i el regidor Puigcorbé s’han abstingut de votar.

El grup municipal d’ERC ha sol·licitat que el Govern municipal presenti cada mes un informe per explicar com es porta a terme el pla de xoc a Ciutat Vella. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

El PSC ha presentat una proposició per reclamar que s’impulsi i s’aprovi una ordenança contra la prostitució i l’explotació sexual a la ciutat. La proposta ha estat rebutjada: el GM Demòcrata, PSC i PP hi han votat a favor; BComú, ERC, CUP i el regidor Puigcorbé s’hi han oposat, mentre que Cs i el regidor Ardanuy s’han abstingut de votar.

El PP ha proposat una revisió del Pla local de prevenció i seguretat ciutadana de Barcelona 2016-2019 per introduir-hi mesures per defensar el sector turístic. La proposició ha estat aprovada amb el sí del GM Demòcrata, Cs, PSC, PP i el regidor Ardanuy. El grup municipal de BComú s’ha abstingut de votar, igual que ERC i el regidor Puigcorbé. La CUP hi ha votat en contra.

La CUP ha demanat al Plenari municipal fer passos per avançar cap a la municipalització dels albergs d’infància i joventut. Aquesta proposta ha estat rebutjada. La CUP és l’únic grup que hi ha votat a favor. BComú, GM Demòcrata, Cs, PSC, PP i el regidor Ardanuy s’hi han oposat, mentre que ERC i el regidor no adscrit Puigcorbé s’han abstingut de votar.

Finalment, el grup municipal de BComú ha reclamat que la Generalitat adopti mesures perquè els pisos i immobles provinents d’herències que no tenen testament puguin afegir-se al parc públic de lloguer de la ciutat. La proposta ha rebut el sí de BComú, Cs, PSC i la CUP. El GM Demòcrata, ERC i els regidors Ardanuy i Puigcorbé hi han votat en contra. El PP s’ha abstingut de votar.

El Plenari municipal també ha llegit les declaracions institucionals següents:

  • Declaració de Barcelona per la pau al País Basc.
  • Reivindicació de Barcelona com una ciutat intercultural, oberta, solidària, acollidora i respectuosa amb els drets humans, on la xenofòbia i el racisme no hi tenen cabuda.
  • Commemoració del quarantè aniversari de l’assassinat de Gustau Muñoz i mostra de suport a tots els familiars de víctimes barcelonines de la repressió policial i parapolicial durant l’etapa postfranquista.

Etiquetes associades a la notícia