Propostes de l’oposició al Plenari ordinari del 29 de març de 2019

El Plenari del Consell Municipal del mes de març ha aprovat cinc propostes de l’oposició, entre les quals destaquen l’adopció de mesures contra organitzacions mafioses que ocupen habitatges il·legalment i la reclamació a la Generalitat de Catalunya del compliment dels compromisos amb la gent gran i les persones dependents de la ciutat. També s’han adoptat cinc declaracions institucionals.

29/03/2019 20:30 h

Ajuntament de Barcelona

El Grup Municipal Demòcrata ha presentat una proposta al Plenari per instar el Govern municipal a dedicar les eines i els esforços necessaris, juntament amb altres administracions, a lluitar contra les organitzacions mafioses que es lucren amb l’ocupació il·legal d’habitatges. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables del Grup Demòcrata, Cs, ERC, PSC, PP i la CUP i l’abstenció de BComú.

Ciutadans ha presentat al Plenari municipal una proposta sobre el compliment del Pla estratègic d’habitatge. La iniciativa ha rebut llum verda del Consell Municipal amb el vot favorable del Grup Demòcrata, Cs, PSC i PP i el vot contrari de BComú, ERC, la CUP i el regidor Puigcorbé.

ERC ha demanat al Plenari que emplaci el Govern municipal a dur a terme els treballs tècnics necessaris per facilitar la construcció del nou CAP Raval Nord, preferentment al solar annex al MACBA, i els grups municipals a fer-ne un seguiment. Aquesta proposta s’ha aprovat amb el vot favorable del Grup Demòcrata, Cs, ERC, PSC, PP i el regidor Puigcorbé, el rebuig de la CUP i l’abstenció de BComú.

El PP ha presentat una proposició sobre la gestió municipal en què ratificava que Barcelona és una ciutat solidària, oberta, plural i compromesa amb els barris. La proposta també s’ha aprovat amb el vot favorable del Grup Demòcrata, Cs, PSC i PP i el vot contrari de BComú, ERC, la CUP i el regidor Puigcorbé.

La CUP ha presentat una proposta al Plenari municipal per demanar que l’Ajuntament estudiï i desenvolupi diferents vies legals per expropiar habitatges buits i pugui augmentar el parc públic d’habitatge. La proposta s’ha rebutjat amb el vot favorable d’ERC, la CUP i el regidor Puigcorbé, el vot contrari de Cs, PSC i PP i l’abstenció de BComú i el Grup Demòcrata.

Per la seva banda, el PSC ha demanat que el Plenari insti el Govern municipal a exigir a la Generalitat de Catalunya el compliment de les seves obligacions amb les persones grans i dependents de la ciutat. Aquesta proposta s’ha aprovat amb el vot favorable de BComú, Cs, PSC i PP, el vot contrari del Grup Demòcrata i ERC i l’abstenció de la CUP i el regidor Puigcorbé.

També s’han llegit les declaracions institucionals següents:

  • Per expressar el suport a la renda garantida de ciutadania.
  • Per expressar el rebuig a l’abús infantil.
  • En favor de l’establiment d’un sistema que garanteixi a les persones invidents el vot secret a les eleccions municipals del 26 de maig.
  • Per donar suport a la candidatura de Barcelona per albergar el nou superordinador MareNostrum 5, proposat per la Unió Europea.
  • Declaració institucional impulsada pel Consell de Ciutat per facilitar a les associacions i entitats sense ànim de lucre la utilització del certificat digital en la tramitació electrònica.

Etiquetes associades a la notícia