'Protegim les escoles' arriba aquest estiu a Rec Comtal i Ramón Berenguer, a la Trinitat Vella

Els treballs es duran a terme al llarg d'aquest mes de juliol i permetran la transformació de l'entorn de l'escola posant al centre la seguretat i el benestar dels infants.

30/06/2021 10:37 h

Districte Sant Andreu

Les escoles són llocs plens de vida, amb un gran volum de persones que s’hi acosten cada dia, entre alumnes, docents, pares i mares. Per això, els seus entorns han de ser llocs segurs i saludables, amb espais d’estada i joc i també on hi hagi menys contaminació. Amb aquest objectiu, Barcelona i el Districte de Sant Andreu ha posat en marxa el projecte Protegim les escoles.

Protegim les escoles s’anirà estenent poc a poc a totes les escoles de Barcelona. L’any 2020 es va actuar a 26 centres educatius de la ciutat, i aquest 2021 s’actuarà a 75 escoles més. De cara al 2022, el programa Protegim les escoles actuarà a 54 centres educatius més. Així, al llarg de juliol s’actuarà en dos centres educatius de la Trinitat Vella: en primer lloc, del 30 de juny al 14 de juliol s’actuarà a l’escola Rec Comtal i, en segon lloc, del 7 al 30 de juliol s’actuarà a l’escola Ramón Berenguer.

Els nous espais que es creen permeten organitzar millor les entrades i sortides, i els veïns i veïnes també fan servir les zones guanyades. De fet, les actuacions a les 26 escoles que ja tenen l’accés pacificat han tingut molt bona rebuda per part de les comunitats educatives i s’han convertit en una extensió de l’escola en l’espai públic.