Prova pilot amb aus rapinyaires per dispersar nous assentaments de coloms a les Corts

Amb l’objectiu de dispersar de forma ràpida nous assentaments de coloms, aquest dimecres ha començat una prova pilot per fer volar aus rapinyaires als entorns del Camp Nou i els jardins de Bacardí i de la Maternitat, al districte de les Corts. Aquest mètode de foragitament amb aus rapinyaires es fa mitjançant tècnics especialitzats en falconeria i tindrà una durada inicial de sis setmanes.

20/03/2024 13:46 h

Ajuntament de Barcelona

L’actuació s’ha desenvolupat conjuntament entre el Districte de les Corts i el Departament de Benestar Animal, i s’ha informat el veïnat i el FC Barcelona de les dues fases del pla pilot, que s’integra en l’estratègia municipal per controlar i reduir el creixement de les colònies de coloms, basada en tres aspectes clau:

  • Reduir i eliminar l’aliment que les persones proporcionen als coloms.
  • Reduir la fertilitat, amb estratègies com el subministrament de pinso anticonceptiu
  • Limitar, reduir i eliminar les estructures que faciliten el repòs o la nidificació dels coloms, amb la instal·lació d’elements dissuasius

Un pla pilot en dues fases

Durant la primera fase del pla pilot, de dues setmanes de durada, es faran vols diaris d’aus de rapinya entre les 8.00 i les 16.00 hores per foragitar de manera regular les zones de concentració de coloms identificades pels tècnics. En les quatre setmanes següents, corresponents a la segona fase, es reduiran els vols a tres per setmana per garantir que les colònies s’han dispersat, donat que són animals que tornen recurrentment als mateixos espais d’alimentació, descans i nidificació.

Els tècnics també recolliran dades sobre els horaris dels coloms, les característiques dels grups, la presència en abeuradors i els punts d’alimentació i descans.

En funció dels resultats de la prova pilot es proposarà la continuïtat de l’actuació.

Etiquetes associades a la notícia