Prova pilot d’inserció sociolaboral per a beneficiaris de l’ingrés mínim vital

La ciutat de Barcelona esdevindrà la primera de l’Estat a provar el model d’inserció sociolaboral per a persones que reben l’ingrés mínim vital (IMV). L’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions han acordat posar en marxa la prova pilot, que tindrà una durada de dos anys i disposarà d’un pressupost de deu milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation.

22/09/2021 17:33 h

Ajuntament de Barcelona

Per dur a terme el projecte, les dues institucions dissenyaran i implementaran un dispositiu que contribueixi a la inclusió sociolaboral de, com a mínim, mil persones de la ciutat, sobretot beneficiàries de l’IMV. Es finançarà amb deu milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation, i després dels dos anys de prova se n’avaluaran els resultats.

El projecte consistirà en la creació d’una oficina única que ajudi al desenvolupament d’itineraris de polítiques actives adequades a cada perfil i que, en combinació amb la prestació econòmica de l’ingrés mínim vital, permetrà enfortir la inclusió sociolaboral de les persones que hi participin. Alhora, el projecte tindrà en compte el reforç de vincles relacionals i comunitaris, i el miler de participants rebran formació i seguiment.

La col·laboració entre la ciutat i l’Estat ha estat possible arran de l’experiència de Barcelona amb el projecte B-MINCOME, entre els anys 2017 i 2019, que va tenir finançament de la Unió Europea, així com el programa Làbora, en favor de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades