Quan la política està en mans de la ciutadania

Les tres iniciatives ciutadanes sorgides arran de l'aprovació del nou reglament de participació continuen avançant amb pas ferm en el camí cap a la multiconsulta. S'acaba el termini de presentació de les 15.000 signatures necessàries.

05/03/2018 13:49 h

Redacció

Dijous passat els impulsors de les tres iniciatives ciutadanes, que durant els darrers mesos han estat recollint signatures dels veïns i les veïnes de Barcelona, les van entregar a la regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, davant de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la plaça de Sant Miquel. Amb aquest gest es va donar pas al procés de validació que ha de permetre presentar les iniciatives al Plenari del mes de març perquè hi siguin aprovades, tal com ho reflecteix l’actual Reglament de participació ciutadana.

En rebre les signatures per part dels col·lectius, Gala Pin va valorar molt positivament l’esforç i l’impuls dels veïns i les veïnes a l’hora de participar i d’incidir en les polítiques públiques i els afers de la ciutat. El Govern continua treballant per realitzar la multiconsulta abans de l’estiu.

Més de seixanta mil mostres de suport

La campanya “Remunicipalitzem l’aigua a Barcelona” ha estat la iniciativa ciutadana que ha presentat més signatures, un total de 26.389. Els impulsors volen posar sobre la taula el fet que mai, en 150 anys, no hi hagi hagut cap concurs públic ni cap estudi de viabilitat de la gestió pública de l’aigua, i proposen consultar la ciutadania de Barcelona sobre com hauria de ser aquesta gestió.

Amb 17.840 signatures, la proposta per canviar el nom de la plaça d’Antonio López també es posarà sobre la taula. La iniciativa, a càrrec del col·lectiu Tanquem els CIE i de la productora audiovisual Metromuster, pretén rebatejar la plaça amb el nom d’Idrissa Diallo, el migrant que va morir entre els murs del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca a principis del 2012. L’estàtua d’Antonio López, primer marquès de Comillas, amb un passat relacionat amb el tràfic d’esclaus i esclaves a mitjan segle XIX, ha estat retirada de la plaça aquest cap de setmana amb una festa ciutadana.

El projecte “Habitem el Sant Pau” ha aportat 17.093 signatures, amb la intenció de consultar la ciutadania sobre la compra del Gimnàs Social Sant Pau i la creació de 50 pisos públics que ajudin a aturar la pèrdua de veïnat al barri i a mantenir l’acció solidària del Sant Pau.

Etiquetes associades a la notícia