Que la discapacitat física no privi ningú d’autonomia personal

24/12/2015 08:12 h

Redacció

L’exposició “Vides diverses”, al Palau Robert fins al 30 de desembre, mostra com viuen 8 usuaris del Servei Municipal d’Assistent Personal. L’organitza Ecom amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i té l’objectiu de promoure la vida independent de les persones amb discapacitat.

“Vides diverses” és una mostra de la realitat que viuen les persones amb discapacitat física. De fet, l’exposició es basa en les fotografies de la vida de 8 usuaris amb discapacitat del Servei Municipal d’Assistent Personal, que han mostrat com tiren endavant en el dia a dia. L’objectiu d’Ecom, un moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física, és promoure l’autonomia personal i la vida independent “capgirant la visió tradicional de la discapacitat i treballant perquè aquestes persones agafin les regnes de la seva pròpia vida”, ha explicat Antonio Guillén, president d’Ecom.

En aquest sentit, el Servei Municipal d’Assistent Personal és fonamental per ajudar les persones amb discapacitat física. Actualment l’Ajuntament, en col·laboració amb entitats com Ecom, atén 28 persones, però ja s’ha compromès a atendre’n unes 20 més. “Volem fer un esforç important per promoure la vida independent de persones amb diversitat funcional”, ha afirmat Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

A més de les fotografies, l’exposició també mostra un documental, amb el mateix nom, en què es pot veure també com és el dia a dia d’aquestes persones. La mostra, que recorrerà Catalunya, es pot veure a Barcelona a la sala Cotxeres del Palau Robert fins al 30 de desembre.