Què pots fer a Nou Barris de l'11 al 17 de juny?

Les festes majors de Roquetes, el Turó de la Peira i Can Peguera donaran color al districte després d'un cap de setmana molt musical

10/06/2021 18:10 h

Districte Nou Barris

Ens fa molt feliços poder anunciar que a l’agenda que us presentem avui hi apareixen tres festes majors de barri, perquè això significa, en primer lloc, que ja està permesa la celebració de festes majors, lògicament sempre complint amb les mesures de prevenció encara necessàries per combatre la covid-19. Però abans que aquestes comencin, viurem un cap de setmana vibrant i ple de concerts. Els primers tindran lloc divendres al Centre Cívic Torre Llobeta, que acollirà els enfrontaments rimats de la lliga de rap Batalla de Promesas, i al Casal de Barri Trinitat Nova, amb una nova entrega del seu cicle d’assajos oberts al públic, aquest cop amb ritmes flamencs i llatins. Al mateix Casal hi haurà tingut lloc unes hores abans un taller de menús setmanals saludables per evitar el malbaratament alimentari, en un primer dia del cap de setmana que ens durà també un taller de reparació d’aparells electrònics a la Biblioteca Nou Barris, un per als petits de la casa a Can Basté i un espectacle de màgia i foc al Centre Ton i Guida.

Dissabte al migdia podreu gaudir d’un joc per a tota la família a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, i a la tarda us podreu acostar al Casal de Barri Prosperitat, on s’estrenarà un documental al voltant de l’hort comunitari del barri Date una Huerta, mentre que la música serà protagonista en dos espais: el pati del Casal de Joves Guineueta, escenari de les primeres actuacions del 26è festival juvenil Simbiruta, aquest any dividit en dos dissabtes, i el Centre Cívic Torre Llobeta, on diferents formacions de Vozes interpretaran un dels 100 concerts simultanis del festival Simfònic. El diumenge el podreu començar gaudint de la Festa de la Ciència amb la sortida que hi organitza el Castell de Torre Baró o bé assistint a una de les habituals ballades de sardanes que l’Ideal d’en Clavé organitza al parc de la Guineueta, i a la tarda ja començarà una de les tres festes majors de les que us hem parlat, la de Roquetes, amb un dels concerts del cicle “A Nou Barris donem la nota” i una actuació de ball de bastons a la plaça Roquetes.

Dimarts se sumaran a la festa (major) el Turó de la Peira amb els actes d’El Turó no s’atura i Can Peguera amb la seva Festa Mejor (amb E, sí: no és cap errata!): cinemes a la fresca, actuacions de circ (foto), activitats infantils i juvenils, havaneres i fins i tot un futbolí humà són només algunes de les activitats que podreu gaudir als tres barris… i això només fins dijous. A l’agenda de la setmana vinent hi trobareu la resta d’activitats i noves festes majors que iniciaran les seves, de moment no sigueu impacients i concentreu-vos en el PDF dels propers set dies, que inclou moltes més propostes a banda de les que acabem de comentar, com xerrades i noves exposicions. La calor passa millor quan s’està entretingut/da, així que us animem a participar a totes elles!

Activitats de l’11 al 17 de juny