Queda inaugurat el nou CEM Turó de la Peira

01/06/2019 08:58 h

Institut Barcelona Esports

Aquest cap de setmana ha quedat inaugurat el nou CEM del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris. Es tracta d’un nou edifici innovador, de consum gairebé zero, i que disposa de dos espais esportius: el pavelló i la piscina.

Tota la instal·lació s’ha dissenyat segons criteris de sostenibilitat. I és que la construcció ha estat pensada per a un màxim rendiment: orientació solar de l’edifici, façana verda, aïllament tèrmic… A més, genera energia renovable mitjançant plaques fotovoltaiques.

El projecte de construcció de l’equipament, que es va redactar al 2015, inclou també les instal·lacions annexes, com ara vestidors i oficines. Els treballs d’enderroc de la piscina antiga es van iniciar el juliol del 2016 i la construcció del nou edifici es va iniciar el novembre del mateix any.

Un dels objectius del nou centre és recuperar l’espai lliure a l’interior d’illa comprès entre l’antiga piscina Calderón de la Barca i la Pista Esportiva Municipal Turó de la Peira com a zona verda pels veïns i veïnes. Per aquest motiu s’han unificat les dues antigues instal·lacions, la piscina i la pista, en un mateix edifici.

Per estrenar les noves instal·lacions, aquest dissabte s’ha celebrat una festa inaugural oberta a tot el veïnat, on la comissionada d’Esports Marta Carranza ha fet acte de presència. La jornada ha permès gaudir de diferents activitats programades al llarg del matí, com ara sessions d’aiguagim i aiguaeròbic per als més petits.

També ha comptat amb una xerrada sobre la no violència a l’esport, a càrrec del CFS Montsant, i amb un dinar popular. Finalment, per acabar, s’han presentat els equips del CFS Montsant. Consulta’n el programa.