Quina universitat serà la més ràpida?

12/02/2018 15:31 h

Institut Barcelona Esports

El passat dilluns 12 de febrer, es va presentar a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm la 4a edició de la Unirun, la cursa de les universitats. Aquesta prova atlètica, que se celebra el 4 de març, pretén fomentar nous reptes en l’atletisme universitari. El seu recorregut anirà des del districte de Sant Martí, de Barcelona, a Sant Adrià del Besòs.

La prova va néixer amb un referent molt clar: la clàssica regata Cambridge-Oxford, competició de rem entre dues prestigioses universitats angleses. En aquest sentit però, la Unirun implica dotze universitats catalanes en una cursa popular de 6.779 metres, precisament la distància de la regata anglesa.

De les dotze universitats que hi participen, vuit tenen seu a Barcelona: la Universitat de Barcelona (UB), l’Autònoma (UAB), la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), l’Abad Oliva (CEU), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Ramon Llull (URL) i la Universitat Oberta de Catalunya. Les altres quatre són la Universitat de Lleida, la de Girona, la Universitat Rovira i Virgili i la Universiat de Vic.

Competició per universitats

Una de les característiques de la prova és que cada participant, a més d’inscriure’s a títol personal, s’ha d’identificar amb alguna de les dotze universitats, fet que converteix la cursa en una competició entre universitats similar al que passa en el Correbarri amb els barris de la ciutat.

La UPC, la organitzadora

Aquest any, la UPC és la coordinadora de l’Esport Català Universitari i, per tant, també ho és d’aquesta cursa. Això suposa algun canvi en vers els anys anteriors. En primer lloc, la Fira del corredor es farà al Pavelló Poliesportiu del Servei d’Esports de la Universitat Politècnica de Catalunya. Un altre dels canvis és el del padrí de la prova, Valentí Massana, campió del món, bronze olímpic i medallista als Europeus d’Atletisme, en l’especialitat en marxa atlètica, ha estat l’escollit.

 

 

Etiquetes associades a la notícia