Raval's Band, una iniciativa musical que cohesiona el territori

15/10/2014 08:38 h

Districte Ciutat Vella

La Raval’s Band és una banda de música formada per persones que viuen, treballen o estudien al Raval o a Ciutat Vella. Va néixer el 2005 i llavors la  formaven 15 persones. A les audicions d’aquest any se n’han presentat 46.

Tothom que visqui, estudiï o treballi al Raval o a Ciutat Vella pot formar part de la Raval’s Band. Una altra condició és que t’agradi la música i que toquis algun instrument de vent o de percussió. No importa si els coneixements musicals són inexistents.

El coordinador de la banda Jordi Farrés, ho té clar. “Tothom que estimi la música pot estar amb nosaltres, però el nostre principal objectiu és donar formació musical. No importa si quan venen només toquen d’oïdes, aquí rebran gratuïtament formació pràctica i teòrica.”

Tipologia variada

Aquesta formació és singular per la varietat dels membres que la formen. Farrés assegura que “tenim persones de totes les edats, formacions i procedències, però tots tenim un element en comú: la passió per la música.”

La Raval’s Band va néixer el 2005. En Jordi recorda que va ser “després que un estudi encarregat pel districte de Ciutat Vella detectés que hi havia moltes bandes al barri que tocaven. La majoria eren aficionats i amb poca formació teòrica.” Des de llavors el districte, l’Escola de Músics i l’Escola de Música Juan Pedro Carrero col·laboren. Va ser l’origen d’una iniciativa que després de nou anys de vida continua amb la mateixa filosofia que la va engegar.

Audicions anuals

Tothom qui vulgui formar part de la Raval’s Band ha de presentar-se a les audicions que es fan cada any. No importa si ja formes part de la banda. Això respon, segons Jordi Farrés al fet que “d’aquesta manera donem opció a tothom a formar part de la banda i també serveix per renovar-la si hi ha hagut baixes.

En Lluís Ramos és una de les 46 persones que aquest any s’han presentat a les audicions. Ell fa 4 anys que ja és membre de la formació però s’hi ha de presentar. Assegura que la música “per a mi és un hobby. No és la meva dedicació professional però  quan vaig conèixer l’existència d’aquesta banda, de seguida hi vaig voler participar. M’agradava molt la idea de poder tocar la trompeta amb més gent, de fer concerts i sobretot m’agrada la filosofia de la banda.”

Les audicions ja han acabat i en les properes setmanes ja començaran els assajos per preparar els prop de 20 concerts que la Raval’s Band fa cada any.