Recepció Orgull Boig

L’alcaldessa Ada colau es reuneix amb la comissió organitzadora del “Dia de l’orgull boig”, que se celebrarà el proper 20 de maig de 2018, formada per entitats de persones en primera persona de la ciutat per reivindicar la lluita contra l’estigma de les persones amb problemes de salut mental.

16/05/2018 10:01 h

barcelona.cat

El diumenge 20 de maig se celebra el dia de l’orgull boig. Enguany és la primera vegada que se celebra a Catalunya i les entitats de salut mental, els grups de suport mutu i l’activisme en general de la ciutat s’hi han sumat.

Amb aquesta iniciativa l’ Ajuntament de Barcelona vol donar suport a una reivindicació que ja és tradició en països com ara Canadà, on va tenir lloc per primera vegada a Toronto el 1993,  EEUU o el Regne Unit. Altres països com Sud-àfrica, França, Brasil, Bèlgica, Alemanya, Ghana, Austràlia, Itàlia i Xile celebren també el seu Dia de l’Orgull Boig. A Espanya, fins al moment, només Astúries s’havia sumat a la iniciativa.

L’Ajuntament de Barcelona ha prioritzat l’abordatge de la salut mental de la ciutadania, és per aquest motiu que s’ha elaborat el Pla de salut mental de Barcelona en el que també han participat totes les entitats de persones afectades i familiars que hi col·laboren de manera activa.

El Pla de salut mental de Barcelona té 4 línies estratègiques, una de les quals és “Garantir el respecte als drets de les persones amb trastorn mental i lluitar contra l’estigma”.

La celebració del dia 20 de maig representa per nosaltres un pas més en el desenvolupament d’aquesta línia estratègica dels drets de les persones afectades i els seus familiars.

Més informació