Recomanacions de mobilitat als eixos comercials durant els caps de setmana de festius comercials

L’obertura dels comerços durant el cap de setmana fa preveure un increment de la mobilitat i més afluència de gent als principals àmbits comercials de la ciutat, per això es recomana desplaçar-se a peu i en transport públic, sobretot en metro.

01/12/2023 16:49 h

Ecologia Urbana

Aquest cap de setmana s’inclou dins el període de festius comercials en què diumenges i festius els comerços estaran autoritzats a obrir. Concretament, els dies fixats per a aquest 2023 són el 3, 6, 8, 17, 24 i 31 de desembre.

Durant aquests dies es preveu que la ciutadania augmenti les sortides per anar a comprar i fer activitats de lleure i s’espera més afluència de persones als principals eixos comercials de la ciutat.

Per això es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu, en transport públic o en bicicleta si ha d’accedir a les zones més cèntriques de la ciutat. Alhora, també és recomanable diversificar els moments per anar a comprar i evitar les hores punta i de més aglomeracions, com els dissabtes a la tarda.

Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei de metro i d’autobús de les línies que passen pel centre els dissabtes, diumenges i festius per facilitar la mobilitat. Hi haurà fins a vuit trens addicionals en servei, depenent de si és l’hora vall de la tarda (de 13.00 a 17.00 h) o l’hora punta de la tarda vespre (de 17.00 a 21.00 h), sobretot a l’L1 i l’L3. També es preveu un reforç del personal d’atenció i seguretat a les estacions més properes a les zones comercials.

En cas que s’hagi d’usar necessàriament el vehicle privat, es recomana utilitzar l’aplicació de mobilitat SMOU, on es pot consultar amb antelació la disponibilitat de places lliures d’un centenar d’aparcaments de la ciutat. Així es poden simplificar i planificar els recorreguts per reduir el temps de cerca d’estacionament, el trànsit rodat, l’ocupació d’espai públic i la contaminació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades