Reconeixement internacional a la competitivitat de Barcelona

Barcelona se situa com la setena ciutat europea i la divuitena de tot el món en l’informe Global Power City Index 2021, elaborat per la fundació japonesa Mori Memorial, amb la participació d’universitats i think-tanks de tot el món, i que es basa en termes de competitivitat.

26/11/2021 14:41 h

Ajuntament de Barcelona

La classificació es fa a partir de setanta indicadors dividits en sis categories, que inclouen, per exemple, la qualitat de l’aire, la mobilitat o la presència dempreses emergents, hotels i museus, i és de referència per a grans empreses, corporacions i fons d’inversió.

Barcelona torna al top 20 d’entre un total de 48 ciutats, que inclouen les principals urbs del món, i assoleix la seva millor posició des del 2016. Apareix en el lloc 18, just per davant de Viena (19), Toronto (20) i Zuric (21) i per darrere de Copenhaguen (15), Los Angeles (16) i Pequín (17). El rànquing l’encapçalen en les cinc primeres posicions i per aquest ordre: Londres, Nova York, Tòquio, París i Singapur.

En l’informe destaquen la tercera posició en la categoria d’habitabilitat, que valora la flexibilitat en el lloc de treball o el descens de les dades d’atur, o la catorzena en interacció cultural.

L’informe evidencia l’impacte de la covid durant aquests últims anys, especialment en els indicadors relacionats amb el turisme i l’activitat cultural. En sentit positiu, s’ha de tenir en compte la presentació el 2019 de l’eix de competitivitat del Barcelona Green Deal.

Podeu consultar el document en aquest enllaç.