Recuperem l’hàbit de ramblejar!

La campanya “Baixa a la Rambla” pretén que les barcelonines i els barcelonins es retrobin amb aquest espai emblemàtic de la ciutat i contribueixin a la recuperació de l’activitat comercial i de restauració, molt debilitada pels efectes de la pandèmia.

10/12/2020 15:20 h

Ajuntament de Barcelona

Del 10 al 23 de desembre i del 7 al 21 de gener, la Rambla i els voltants seran l’escenari de més de cinquanta activitats culturals i gastronòmiques per a públics de totes les edats, que han organitzat els agents principals de la Rambla i del nucli antic, coordinats per l’Associació Amics de la Rambla.

Ramblejar i descobrir racons inèdits

S’han preparat diferents rutes guiades per donar a conèixer racons poc coneguts de la Rambla i el seu entorn. Guiada per un historiador, la ruta “Ramblejant” farà un recorregut que començarà a la font de Canaletes i arribarà a la Rambla de Mar per aprofundir en una Rambla inèdita carregada d’art, edificis singulars i històries amagades.

La ruta “La Rambla més captivadora” proposa un redescobriment de l’espai a través dels ulls d’il·lustres veïns i viatgers que en van quedar encisats, com l’emperadriu Sissí, Albert Einstein, García Lorca, Joan Miró, Pitarra o Ocaña.

Activitats culturals

Destaquen tallers d’arts florals, classes de dibuix a càrrec de l’Escola Massana, de caricatures i retrats i lectures de poesia al carrer. A més, s’oferiran cupons de descompte al Macba i visites guiades a l’Ateneu Barcelonès i a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Gastronomia

Es podrà participar en un espectacle de cuina en directe (show cooking) d’arròs, descobrir la cuina turca amb Ismael Prados o berenar una tassa de xocolata amb xurros al Bosc de les Fades del remodelat Museu de Cera. Diferents hotels ofereixen també un programa que combina un sopar gastronòmic amb una nit d’allotjament.

Música

Es podrà gaudir d’un concert de jazz, veure un espectacle de flamenc a la plaça Reial i assistir a classes de flamenc o de zumba, entre altres.

Etiquetes associades a la notícia