Reduïm la despesa energètica als equipaments municipals

Més d'un centenar d'equipaments públics han aconseguit estalviar fins a gairebé un 20% en gas (632.191 kWh), un 15,6% en aigua (5.142 m3) i un 5,4% en electricitat (97.117 kWh) gràcies a la primera Marató d’Estalvi Energètic, una campanya per fomentar les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia.

11/03/2018 10:39 h

Ajuntament de Barcelona

La Marató d’Estalvi Energètic ha consistit que la ciutadania i els treballadors que fan ús dels edificis i equipaments municipals siguin conscients de l’energia i l’aigua que poden evitar consumir, per exemple, utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes d’utilitzar l’ascensor o programant un nivell adient de la temperatura de climatització.

Durant tot el mes de febrer, la seu dels districtes, de les gerències municipals, dels centres cívics, dels equipaments esportius municipals, de les escoles i dels instituts que han participat en la iniciativa han aconseguit estalviar un consum equivalent al de 1.083 famílies de 4 membres durant un mes i gairebé dues piscines olímpiques d’aigua.

Resultats de la marató

Per valorar l’estalvi energètic assolit, s’ha realitzat un control del consum de cada equipament municipal del mes de febrer i s’ha comparat amb la mitjana del mateix mes dels darrers tres anys. Tot i haver estat el febrer més fred dels analitzats, els resultats de la marató han estat força positius.

Si es comparen els resultats de la seu dels districtes, veiem que pel que fa al gas, percentualment, la que més n’ha reduït el consum és la del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, amb un 20,75% d’estalvi. En relació amb l’aigua, el Districte de Sant Martí és el que n’ha estalviat més, en concret un 44,53%. Finalment, el Districte de les Corts ha quedat al capdavant pel que fa a la llum, amb un 16,06% estalviat.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades