Reforç de l’acollida de persones refugiades a la ciutat

Els mesos d’estiu coincideixen amb l’increment de l’arribada de persones immigrades i refugiades a les costes de l’Estat. L’Ajuntament i la Creu Roja han acordat desenvolupar un pla que permeti augmentar en 150 les places ja existents a la ciutat per a l’acollida.

18/06/2018 19:20 h

Ajuntament de Barcelona

En els propers dies s’obriran diversos espais en equipaments municipals gestionats per la Creu Roja, destinats a la primera atenció i a l’allotjament de persones adultes migrades i refugiades que es troben en situació de vulnerabilitat provinents de les costes espanyoles.

Barcelona, ciutat d’acollida i atenció

Els darrers anys l’arribada de persones immigrades i refugiades és continuada, així com el nombre de persones ateses a la ciutat, que s’ha doblat. L’any 2017, el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) va atendre 16.936 persones immigrades, 4.405 de les quals són potencials sol·licitants d’asil, una xifra que triplica el nombre de persones refugiades ateses des del 2015.

Actualment, els esforços municipals i de la Creu Roja se centren a garantir l’allotjament d’emergència. D’una banda, i amb recursos propis, fins ara s’ha garantit l’allotjament a més de 200 persones cada nit, majoritàriament famílies en situació de vulnerabilitat amb menors. A aquestes dades se suma l’allotjament de 437 persones immigrades i potencials sol·licitants d’asil a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) que han arribat al llarg d’aquest 2018. D’altra banda, la Creu Roja ofereix diàriament més d’un centenar de places d’acollida de curta estada per a aquestes persones.

Barcelona seguirà compromesa amb l’acollida de persones immigrades i refugiades. La nova fase de contingència requereix una implicació més gran de totes les administracions que inclogui actuacions extraordinàries concretes per garantir l’allotjament digne de persones immigrades i refugiades acollides.

La tasca necessària de la Creu Roja

En els últims tres dies, la Creu Roja ha atès a les costes del sud d’Espanya prop de 1.300 persones. Enguany, allà s’han atès prop de 10.000 persones migrades, mentre que el 2017 se’n van atendre al voltant de 25.000. En l’última dècada, la Creu Roja ha prestat ajuda humanitària a unes 200.000 persones arribades, sobretot a les costes d’Andalusia, les Canàries, Ceuta i Melilla.

Només des del 2015, el nombre de persones ateses en la primera acollida de refugiats i sol·licitants d’asil per la Creu Roja a Catalunya s’ha incrementat un 300%, i el 2017 va arribar a les 2.671 persones.

Etiquetes associades a la notícia