Reforç del servei de busos a l'estiu finançat amb la taxa turística

El servei de bus es reforçarà a la ciutat durant els mesos d’estiu gràcies a 1,2 milions d’euros provinents de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET). L’objectiu és reforçar les línies que transporten més passatgers, especialment durant els mesos de vacances en els desplaçaments cap a la platja i cap al centre de la ciutat, i també garantir intervals de pas d’entre 6 i 10 minuts durant els dies laborables. El reforç comença aquest mes d’abril a la Barceloneta.

11/04/2017 14:17 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta de la primera vegada que la recaptació d’aquesta taxa es destina a millorar la xarxa local de transport de la ciutat. L’acció s’emmarca dins del Pla estratègic de turisme 2020 que, entre altres mesures, preveu generar un nou model de gestió estable dels espais de gran afluència (EGA). “La taxa turística ha de tenir un benefici per a la ciutadania, per compensar els usos i l’impacte que el turisme té a la ciutat”, ha assegurat el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom.

El reforç comença aquest mes d’abril a la Barceloneta amb l’ampliació del servei de les línies D20, 59 i V15 amb nous vehicles articulats. “És necessari començar a reforçar el servei abans de l’estiu”, ha assegurat avui la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ja que el turisme s’ha desestacionalitzat. L’ampliació del servei de busos, segons ha anunciat Vidal, anirà acompanyada d’altres mesures de mobilitat que afectaran tant els busos com els vianants i els vehicles privats.

La línia D20 tindrà freqüències d’entre 6 i 7 minuts els dies laborables i de 5 a 6 minuts els dissabtes i festius a les hores de més demanda. La línia 59 oferirà intervals de 8 a 10 minuts tots els dies, mentre que la V15 circularà cada 7 minuts en laborables, i els dissabtes i festius cada 8 minuts en les hores punta de la tarda.