Reforç del servei de neteja a Ciutat Vella amb veïns i veïnes del districte

Un total de 27 persones complementen els serveis de neteja de Ciutat Vella entre juny i novembre, els mesos amb més visitants, per afavorir la convivència. Les persones contractades són veïns i veïnes del districte que es trobaven en situació d'atur de llarga durada.

08/08/2018 14:37 h

Redacció

El reforç del servei es concentra, sobre tot, en els punts més crítics del districte, amb disset persones distribuïdes en quatre brigades que s’encarreguen de netejar la via públicarecollir elements abandonats, mantenir les condicions higièniques dels parcs infantils i netejar l’arbrat.

Cadascuna de les brigades dona servei a una zona del districte: Raval nord i Gòtic nord, Raval sud i Gòtic sud, Sant Pere, Santa caterina i la Ribera, i la Barceloneta.

D’altra banda, un total de deu persones treballen per mantenir els equipaments públics, fer tasques de pintura i netejar els patis interiors.

Impuls d’una ocupació vinculada al territori

El reforç del servei de neteja a Ciutat Vella forma part dels Projectes Integrals amb Contractació PICs, inclosos en l’Estratègia d’ocupació de Barcelona 2016-2020, i que tenen l’objectiu de millorar l’ocupació, apropar els serveis al territori i fomentar el vincle de pertinença als barris amb la contractació de persones que hi viuen.

Es tracta de contractes d’un mínim de sis mesos amb un salari no inferior a 1.000 euros adreçats a persones de més de 45 anys que es troben en situació d’atur de llarga durada i que per tant no perceben cap prestació. Inclouen, a més, un període de formació i d’orientació laboral que continua un cop acabada la relació contractual.

Etiquetes associades a la notícia