Nou model per agilitar els tràmits de la Llei de dependència

El desplegament del nou model suposarà l'entrada en funcionament progressiva de quatre centres específics

19/08/2018 21:50 h

Redacció

El primer d’aquests centres ja està en funcionament des del mes de juny a Gràcia i s’ha fixat la fita de gestionar, abans del novembre, 3.000 casos pendents d’avaluació. Aquest centre té la funció d’actuar com a dispositiu de reforç per reduir al màxim les llistes d’espera i se centra, sobretot, en les persones que viuen al domicili particular i que ja tenen reconegut un grau de dependència.

Amb la posada en marxa dels quatre centres es pretén configurar un model únic d’atenció a la Llei de promoció i atenció a les persones en situació de dependència gràcies als quals es reduiran les llistes d’espera i on s’elaboraran programes individuals d’atenció (PIA) i se’n farà el seguiment. L’objectiu és configurar un sistema molt més àgil, eficaç i proper al territori.

Fins ara, els tràmits es feien als 40 centres de serveis socials de la ciutat, no especialitzats en dependències. Amb la centralització serà més ràpid i fàcil assumir els canvis constants que es produeixen en l’aspecte normatiu en el desplegament de la llei. I alhora, es podran actualitzar de forma més àgil els serveis i les prestacions de les persones que ja disposen d’un PIA fet i centrar-se més en la persona dependent i les seves famílies.

Serveis socials centrats en les persones

Aquesta és una de les vint mesures del projecte ‘Impulsem!‘, el procés de reforma, de millora i d’actualització dels serveis socials de la ciutat, que s’ha dissenyat col·lectivament amb l’objectiu de construir un model centrat en la persona, amb més atenció als usuaris, menys burocràcia i més facilitats per als professionals que hi treballen.