Relat de la lluita feminista del postfranquisme

La historiadora Isabel Segura, autora del llibre ‘Barcelona feminista 1975-1988’, recull l’impacte històric i social que va tenir l’explosió del moviment feminista a la ciutat des de mitjans dels anys setanta a finals dels vuitanta, una onada reivindicativa que arriba fins als nostres dies.

31/01/2019 12:10 h

Ajuntament de Barcelona

Les dones als barris, al món rural, a la feina, a la legislació, a l’educació, als mitjans de comunicació i a la política. Aquests van ser els principals temes tractats durant les Jornades Catalanes de la Dona, que es van celebrar el maig del 1976 i que es consideren un punt d’inflexió per al moviment feminista a Catalunya, després de llargs anys de dictadura.

El llibre Barcelona feminista 1975-1988 ens acosta, a partir de testimonis que van viure i documentar aquell moment, a aquesta segona onada del moviment feminista, que va treballar àrduament en la defensa d’un nou model social. El treball minuciós de la historiadora Isabel Segura es concreta en un relat clau per entendre les reivindicacions feministes que encara perduren, amb una àmplia presència de fotografies i documents.

Imatges dipositades a l’Arxiu de Ca la Dona i a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades